Nagy érdeklődés kísérte az idei Kutatók Éjszakáját orvoskarunkon

2021. szeptember 27.

Az Európa-szerte megrendezett Kutatók Éjszakája hagyományosan minden év szeptember utolsó péntekjén várja a tudomány iránt érdeklődőket. A Pécsi Tudományegyetemen idén szeptember 24-én rendezte meg az eseményt, melynek keretében a tudomány fontosságát és a kutatói életpálya színességét látványos, interaktív és sokszínű programok keretében szemléltették.

Bár a kezdeményezést főként a tizen- és huszonéveseknek szánják, 2021-ben is voltak annyira vonzóak és érdekesek a programok, hogy a kisgyerekektől a legidősebbekig mindenkit megérintsenek. Az aulába, a plüssállatok köré javában gyűltek a kicsik, míg a felnőtt korosztály az előadásokra, kísérletekre érkezett.

Az ÁOK által meghirdetett 65 programra összesen 1157-en regisztráltak. Volt olyan esemény, amelyre már a regisztráció kezdeti napjának estéjén sem lehetett jelentkezni, olyan hamar betelt rá a létszám.

Ahogyan a résztvevők egyike fogalmazott: „ Ki nem hagynám ezt a programot, ennyi hasznos és érdekes információt sehol másutt nem kapok meg egy este alatt. Az első vagyok a regisztrálók között.”

Fotók:

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!