Nagy érdeklődés övezte a IX. TDK Börzét

2021. október 26.

Október 20-án immáron kilencedik alkalommal tartottak TDK Börzét a pécsi orvoskar aulájában, melyen az intézetek és klinikák mutatkozhattak be a tudományos kutatómunka iránt fogékony hallgatóknak.

A Dr. Romhányi György Aulában lezajlott esemény elsődleges célja az volt, hogy a hallgatók megismerhessék az egyes intézetek, klinikák TDK tevékenységeit, és motivációt merítsenek annak érdekében, hogy minél korábban kezdjenek el kutatómunkát végezni.

A rendezvényről az UnivTV forgatott riportot:

TDK-zni (tudományos diákköri tevékenységet végezni) ugyanis azt jelenti, hogy a graduális hallgatók közvetlenül vesznek részt az intézetek, tudományos műhelyek kutatómunkájában. Ennek során a hallgató fókuszált rálátást kap egy-egy szakterületre, tudását házi és országos TDK konferenciáján mérettetheti meg.  Az egyéni kutatási eredmények egyúttal kiváló alapot teremtenek az orvosi diplomamunka sikeres összeállításához és az effektív posztgraduális (PhD) munkához is.

Ahogy az a pécsi orvoskar honlapján olvasható, ha egy hallgató már legalább fél éve regisztrált TDK tag, felveheti a Tudományos Diákköri Munka tantárgyat, ezáltal kreditpontokat szerezhet. Amennyiben az intézet/klinika oktató munkájában is részt vesz, demonstrátori ösztöndíjra is pályázhat.

A Magyar Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda szervezésében megvalósult október 20-i börze nagy sikerrel zárult. Mintegy 140 TDK-s ajándékcsomag talált gazdára, mely annak járt, aki végiglátogatta a kiállítókat, és ezáltal legalább kilenc pecsétet gyűjtött össze a standoknál.

A IX. TDK Börzéről készült fotógaléria itt látható:

 

Fotók:

Verébi Dávid

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!