Educatio: sebet is varrhatnak, fogat is tömhetnek az érdeklődők a pécsi orvoskar standjánál

2022. január 10.

2022. január 13-15. között, csütörtöktől szombatig újra személyesen, a Hungexpo területén rendezik meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, ahol a Pécsi Tudományegyetem megújult standdal, több mint 80 közreműködővel várja a felsőoktatás iránt érdeklődőket. Az expón a PTE orvoskara interaktív programmal és szakbemutatóval várja azokat, akik az orvosi hivatással ismerkednének.

A PTE közleménye szerint az ország első egyetemének standja a kiállítás egyik legszórakoztatóbb stanbdja lesz, ahol hallgatók és egyetemi munkatársak várják a felvételi előtt állókat és kísérőiket, az érdeklődők megismerkedhetnek a #ptecsalad életérzéssel is.

„A PTE a felvételi információk mellett számos nyereményjátékkal, pályaorientációs önismereti teszttel, grafológiai tanácsadással, érdekes beszélgetésekkel, Educatio-s standtúrában való részvétellel, zenével és sok nevetéssel várja az érdeklődőket, mind a standon, mind a passzázson” - mondta el Győrffy Zoltán, a PTE kapcsolati igazgatója.

Az Educatóra a pécsi orvoskar csapata számos interaktív programmal és szakbemutatóval készül. Ahogy azt a felvi.aok.pte.hu-n írják, a PTE ÁOK standjánál az érdeklődők kipróbálhatják, milyen is az orvosi hivatás a gyakorlatban: többek között sebet varrhatnak, fogat tömhetnek, valamint krémet is keverhetnek, plusz hasznos és izgalmas nyeremények is gazdára találnak. Akik nem tudnak személyesen részt venni az eseményen, online is követhetik az oktatási kiállítást. 

Az Educatio honlapja szerint a PTE kiállítóival a HF26-os standnál lehet találkozni. A rendezvényen való részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Emellett a hatályos jogszabályok értelmében a szakkiállítás területére belépés magyar állampolgárok részére csak érvényes védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges. A tizennyolcadik életévét be nem töltött személy védettségi igazolvány felmutatása nélkül vehet részt az eseményen, de kizárólag a koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt.

Fotó:

PTE