Augusztusra elkészülhet az orvoskar és a 400 ágyas közötti parkolóház

2022. március 18.

Várhatóan idén augusztusra elkészül a Janus Pannonius Klinikai Tömb és a PTE orvoskara között épülő, mintegy 6000 négyzetméteres kétszintes parkolóház, mely a campus területének régóta húzódó parkolási problémáit kívánja orvosolni.

Az épülettel kapcsolatos fejleményeket március 18-án, sajtótájékoztató keretében ismertették, melyen Kővári János, a Baranya Megye Fenntartható Városfejlesztésért felelős biztosa mellett Sebestyén Andor, a PTE Klinikai Központ elnöke, és Tényi Tamás, a PTE Általános Orvostudományi Kar dékánhelyettese is részt vett.

Az UnivPécs.com cikke szerint 196 parkolóhelyet biztosít majd, 96-ot az alsó, 100-at a felső szinten. Maga az épület a Modern Városok Program (MVP) utolsó egyetemi épülete lesz. Az MVP kapcsán így nem csak az oktatási felületek bővülése valósult meg. A korábban már átadott Kürt utcai új bejárat, és a jelenleg kivitelezés alatt álló parkolóbővítés kapcsán készülő új behajtási lehetőség a Honvéd utca felől egyértelműen enyhíteni hivatott a város környező útszakaszainak forgalmi terheltségén.

Az új épület szervesen kapcsolódik a 400 ágyasként ismert Janus Pannonius Klinikai Tömbhöz, két szinten akár elszeparált forgalom kezelésére is alkalmas, valamint elektromosautó-töltő állomásokat is kialakítanak benne.

A sajtóeseményen elhangzott, hogy a Szigeti úti kampusz elsőként igyekszik szakítani a zárt egyetemek hagyományával, és nemcsak új bejáratok nyitásával, de a közelmúltban átadott új, ultramodern elméleti tömb parkjának közforgalmú megnyitásával is igyekszik szerves része lenni a pécsiek hétköznapjainak. Ez ugyanakkor egy hosszú távú koncepció, a részletekre még kidolgozás vár - áll a cikkben.

Forrás: 

UnivPécs.com

Fotó:

Csortos Szabolcs/UnivPécs.com

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!