Átadták a Bookline Lapozó könyvcsere-pontot

2022. március 24.

Az országban harmadikként Pécsett adták át március 22-én a Bookline Lapozó könyvcsere-pontot a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara és a Természettudományi Kar közös, Ifjúság úti díszudvarán.

Magyarországon minden évben közel 13 000 könyvet adnak ki és több mint 25 millió példány talál gazdára. Vannak, akik megtartják vagy elajándékozzák régi könyveiket, de vannak olyanok is, akiknek – költözés vagy helyhiány miatt – gondot okoz azok további tárolása. Erre a problémára nyújt megoldást a Bookline legújabb programja, a Lapozó, amely nemcsak új életet ad régi vagy feleslegessé vált olvasmányainknak, hanem fontos üzenetet is hordoz.

A Bookline számára kiemelten fontos a fenntarthatóság” – mondta az átadáson Sándor Gabriella, a Libri-Bookline Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója. Ez az elköteleződés vezérelte a Bookline Lapozó ötletét is, amely révén a könyvkereskedő igyekszik elősegíteni a könyvek újrahasznosítását, és nem utolsósorban az olvasás élményének megosztását. Szeretnék felhívni a figyelmet arra a gondolatra is, miszerint azok az értéktárgyak, amik számunkra már nem hasznosak, vagy akár feleslegesnek tűnnek, másnak még értékesek lehetnek.

Győrffy Zoltán, a PTE Kapcsolati Igazgatóságának vezetője elmondta, céljuk olyan együttműködéseket létrehozni, amelyek nemcsak marketingértékkel bírnak, hanem hozzájárulnak az egyetemi hallgatók mindennapjainak javításához. „Remélem, a Pécsi Tudományegyetem polgárai mellett a városlakók is felfedezik és használatba veszik majd ezt a könyvcsere-pontot” - fűzte hozzá.

Cserepontokként a Lapozók több funkciót is betöltenek: itt leadhatók a már elolvasott és nem használt könyvek, amiket mások elolvashatnak a helyszínen, de ki is kölcsönözhetik őket.

Természetesen arra is van mód, hogy megtartsák az olvasók a Lapozóba helyezett műveket, ebben az esetben a Bookline csak annyit kér, hogy egy-egy könyv leadásával ők is járuljanak hozzá a gyűjtőpont bővüléséhez” - mondta Gál Cintia, a Bookline márkamenedzsere.

A program célja, hogy a könyvek és a kultúra minél több emberhez eljusson, ezt az üzenetet közvetíti a Lapozó, és ez olvasható a programban szereplő, könyvekbe elhelyezett könyvjelzőkön is: „Ez a könyv ingyenes, közös, és nem szeret olvasatlanul porosodni.”

Forrás:

PTE

További részletek és képgaléria:

univpecs.com

Fotó:

Csortos Szabolcs/UnivPécs.com

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!