Szorongás, kudarcélmény, párkapcsolati problémák - ezekhez a szervezetekhez fordulhatunk segítségért

2022. április 6.

A testi és a lelki jóllét elválaszthatatlan egymástól. Utóbbi megőrzésében, kari berkeken belül a PTE Általános Orvostudományi Karán az Egészségpszichológiai Konzultációs Szolgálata segíti a hallgatókat, emellett számos külső, az egyetemi rendszeren kívül működő támogató szolgálat munkatársai is várják hívásunkat.

Pszikon

A PTE Általános Orvostudományi Karán kiemelt figyelmet szentelnek a hallgatók jóllétére. Ennek jegyében működik a pécsi orvosképzőn immáron másfél évtizede az Egészségpszichológiai Konzultációs Szolgálat, közismertebb nevét Pszikon, melynek célja elsősorban a magyar, angol és német programos hallgatók pszichológiai segítése.

Legyen szó tanulmányokkal, képzéssel összefüggő - tanulási nehézségek, vizsgaszorongás, kudarctól való félelem, egyetemi léthez történő alkalmazkodás -, vagy éppen egyéb, a tanulmányokat megnehezítő gondokról - önértékelési problémák, párkapcsolati, baráti és egyéb veszteségek, alkalmazkodási nehézségek, kötődés-leválás konfliktusai, a Pszikonnál jól képzett, gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező pszichológusok és pszichiáterek fogadják az akár névtelenül hozzájuk fordulókat, a titoktartás garantált. Magáról szolgáltatásról ezen a linken tájékozhatunk bővebben:

Egészségpszichológiai Konzultációs Szolgálat

Pécsi Ifjúsági Lelkisegély Szolgálat

A kari egészségpszichológiai konzultáció mellett, az egyetemi rendszeren kívül is számos csatornán kérhetünk segítséget. Naponta 17 és 21 óra között fogadja a hívásokat a Pécsi Ifjúsági Lelkisegély Szolgálat az ingyenesen hívható 137-00 telefonszámon. Ez a vonal bárki számára nyitott, aki lelki problémákkal küzd, a képzett munkatársnak bemutatkozás, személyes adatok megadásan nélkül beszélhetünk a gondjainkról, legyen szó bármiről.

NANE - Nők A Nőkért Együtt az Erőszak Ellen

A 0680-505-101-es telefonszámon a NANE - Nők A Nőkért Együtt az Erőszak Ellen egyesület kollégája jelentkezik. Honlapjuk szerint a NANE célja, hogy fellépjen a nők és a gyerekek ellen elkövetett párkapcsolati és családon belüli erőszakkal szemben. Önkéntesei telefonos segítségnyújtást, tájékoztatást végeznek egyéni szinten, míg közösségi szinten különböző célcsoportú képzéseket és ifjúsági foglalkozásokat tartanak, valamint szakmai és önsegítő csoportokat indítanak.

Pécsi Egyházmegye

A Pécsi Egyházmegye lélekerősítő telefonos beszélgetéssel segíti azokat, akik lelki nehézségekkel küzdeni. A 0672-513-030-as telefonszámon civil szakemberek és atyák várják a telefonhívásokat hétköznap 9-13 óra között. Részletek:

Pécsi Egyházmegye lélekerősítő telefonos beszélgetés

Pálos Lelki Központ

2022 januárjától a pécsi Pálos Lelki Központ is várja a párkapcsolati, családi, életvezetési, mentálhigiénés problémákkal, gyásszal, válással, veszteséggel, krízishelyzetekkel küzdőket, ahol közösségi programok mellett, előzetes egyeztetést követően egyéni konzultációkra is lehetőség van. Konzultációs időpontot a 06-20-326-4389-es telefonszámon, illetve a hudanik@gmail.com címen kérhetünk.

További információkat a paloskozpont.hu weboldalon találhatunk a szolgáltatásról.

Pécs város

Ha segítségre volna szükségünk, érdemes felkeresnünk Pécs városának hivatalos honlapját, a Pécs.hu-t is, ahol számos segítő szolgálat elérhetőségét és rövid leírását találjuk:

Segítő szolgálatok - Pécs

Fotó:

Pixabay.com

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!