A világelitben a PTE

2022. június 10.

Június 8-án hozta nyilvánosságra legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds cég. A világ legjobb felsőoktatási intézményeit összevető listára ezúttal is felkerült a Pécsi Tudományegyetem, a 701-750. kategóriába sorolva, ráadásul a nemzetközi hallgatók kategóriájában a világ legjobb 225. egyetemének írják.

A Quacquarelli Symonds szakemberei 2004 óta évente összeállítják a világ egyetemi rangsorát az akadémiai szféra megítélése, a munkáltatók véleménye, az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakorisága, az oktató-hallgató arány, valamint a külföldi oktatók és hallgatók száma alapján. 2462 felsőoktatási intézményt vizsgáltak, és közülük 1422 egyetem között állítottak rangsort.

„Folyamatosan erősödik a nemzetközi felsőoktatás mezőnye, amit az is mutat, hogy 124 egyetem most először szerepel ebben az összevetésben. Nem könnyű tehát az első 750-be kerülni, de a PTE-nek sikerült, méghozzá holtversenyben a harmadik legjobb magyar egyetemként. Van még hova fejlődni, de mi szeretnénk is fejleszteni, például az infrastruktúra tekintetében. Erre jó példa, hogy a következő tanévet fogorvostan hallgatóink már minden bizonnyal a vadonatúj, ultramodern épületünkben kezdhetik meg” – nyilatkozta dr. Miseta Attila, a PTE rektora.

A friss nemzetközi rangsor itt érhető el:

topuniversities.com

Forrás:

PTE

Fotó:

Csortos Szabolcs/UnivPécs

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!