Sikeres replantációs műtét a Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikán

2022. július 1.

Dr. Kromek Lóránd, a Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika osztályvezető főorvosa egy nyolcórás műtéttel varrta vissza annak az 54 éves férfibetegnek a kezét, aki 3 ujját, fél kézfejét veszítette el fadarabolás közben. A zalaegerszegi vasúti műszaki ellenőrt úgy érte baleset, hogy a jobb kezével belenyúlt a fadaraboló gépbe. Az Országos Mentőszolgálat a zalaegerszegi kórházból szállította a pécsi klinikára, ahol még aznap éjjel megoperálták.

Az operáció során – egy meghatározott séma alapján – stabilizálták a csontos elemeket, egyesítették az inakat, az ereket és az idegeket. A lágyrészek vérellátása szerencsére stabilnak bizonyult több nappal a sikeres operáció után is, így a beteget hazaengedhették.

Dr. Kromek Lóránd főorvos bizakodó a gyógyulást illetően, ami nagy türelmet igényel majd, mert hosszú rehabilitációra kell számítani. Sérülése súlyosságát és jelentőségét fokozza, hogy a beteg jobbkezes.

A sikeres műtét lebonyolításában Nagyházi Mónika főműtősnő, dr. Ayerh George balesetsebész szakorvos, Bogathy Zsolt műtőssegéd, dr. Csata Margit altatóorvos, és Mátyás Tamás aneszteziológus asszisztens segédkezett.

A témában az Univ TV is készített riportot, mely alább látható:

CÍmlapkép:

Csortos Szabolcs/UnivPécs

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!