ICBEI - 1. Nemzetközi Egészségügyi Mérnöki Innovációs Konferencia Pécsett – október 24-26.

2022. augusztus 24.

Az 1. Nemzetközi Egészségügyi Mérnöki Innovációs Konferenciát (iCBEI) 2022. október 24-e és 26-a között rendezik a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában.

Célja, hogy nemzetközileg elismert kutatók tolmácsolásában ismertesse a legmodernebb technológiákat, a legnagyobb biomérnöki fejlesztéseket, továbbá lehetőséget biztosítson a résztvevőknek megosztani ötleteiket, tapasztalataikat és kutatásaikat a világ minden tájáról. Szeretettel várják a téma iránt elkötelezett diákokat, PhD-hallgatókat, leendő és gyakorló kutatókat!

A részletes program és a további tudnivalók a https://icbei.pte.hu/ oldalon találhatóak.

A konferencia témakörei: bioprinting, biotechnológia, orvosi robotika, szimulációs oktatás, műtéti tervezés és operatív orvostudomány, egészségügyi szoftverfejlesztés, egészségügyi AI, big data, neurorehabilitáció, ember-gép interfész, orvosi anyagtechnológia. A megadott témákhoz kapcsolódó tudományos absztraktok (szóbeli előadásra vagy poszterre) a regisztrációt követően nyújthatók be, amelyek közül a legjobbakat az „IEEE Xplore” nemzetközi folyóiratban teszik közzé. A benyújtott absztraktokat a konferencia tudományos bizottsága bírálja el. Fontos, hogy az IEEE Xplore folyóiratban való közlés feltétele a téma konferencián való személyes bemutatása, ám minden elfogadott írást megjelentetnek a konferencia ISBN-számmal rendelkező absztrakt-kötetében.

Meghosszabbított absztraktbeadási határidő: 2022. szeptember 20.

A formai követelmények teljesítését dokumentumsablon, a benyújtandó poszterek elkészítését bemutatósablon segíti. A benyújtás részletes feltételei és a letölthető sablonok az icbei.pte.hu/contribution oldalon találhatók meg.

A konferencia társadalmi, tudományos és üzleti kapcsolatépítési lehetőségeket biztosít a fiatal kutatók számára is, valamint a szakmai programok mellett a résztvevők kiemelt publikálási lehetőségekhez is hozzájuthatnak. Az esemény támogatója a nemzetközileg elismert IEEE EMBS (Engineering in Medicine and Biology Society), ami az iCBEI-t az IEEE EMBS regionális konferenciájaként ismeri el. A fiatal és a posztgraduális kutatók részvételének ösztönzése érdekében a konferenciát az IEEE EMBS SAC EMBS International Student Conference néven is elismeri, emellett az EMBS lehetőséget ad a konferenciára benyújtott, kiválasztott absztraktok publikálására saját, IEEE Xplore című folyóiratában.

Az orvosbiológiai kihívásokkal foglalkozó egyének inspirálása érdekében a konferencia az EIT Health iDAYS-szel közös Hackathont is rendez. Az i-Days az egészségügyi innovációt népszerűsíti az egyetemi hallgatók körében, több tucat egy- és kétnapos programon keresztül, amiket Európa különböző egyetemi intézményeiben tartanak. Az összes akadémiai területről érkező hallgató betekintést nyerhet az egészségügyi innováció gyakorlati lehetőségeibe, miközben csapatokban versenyezhet, hogy megoldja az EIT Health, a helyi intézmények, a magánvállalatok vagy a start-up cégek által felvetett, valós egészségügyi kihívásokat. Az i-napok nyertes csapata részt vehet a győztesek rendezvényén, a végső megmérettetésen, amire egész Európából érkeznek hallgatók. A résztvevők nemcsak betekintést nyerhetnek az egészségügyi innováció világába, hanem lehetőséget kapnak csapattagként is kipróbálni magukat, hogy életünk legnagyobb kihívásaira keressenek megoldásokat.

További részletek és jelentkezés hamarosan az ITD honlapján!

Találkozzunk Magyarország mediterrán városában, Pécsett, egy fantasztikus tudományos programon!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!