Dr. Kovács Zsófia kiváló sporteredményekkel zárta a nyarat

2022. szeptember 13.

Dr. Kovács Zsófia, a Sportmedicina Tanszék munkatársa kiváló sporteredményekkel zárta a nyarat. Portugáliában, Vila Real de Santo Antonioban, a 41. Medigames versenyen - melyen 40 ország közel 1400 versenyzője vett részt - úszásban korosztályában minden távon elsőként ért be, továbbá a 4x50 méteres gyorsúszó váltóversenyben, egy vegyes összeállítású csapat tagjaként - magyar, francia és német résztvevővel - ugyancsak első helyezést ért el.

Eredményei:

  • 50 méteres gyorsúszás: 1.hely
  • 100 méteres gyorsúszás: 1.hely
  • 200 méteres gyorsúszás: 1.hely
  • 400 méteres gyorsúszás: 1.hely
  • 100 méteres hátúszás: 1.hely
  • 100 méteres mellúszás: 1.hely
  • 100 méteres pillangóúszás: 1.hely
  • 200 méteres vegyes úszás: 1.hely
  • 4x50 méteres, mix gyorsváltó: 1.hely

"Először vettem részt ilyen versenyen és fantasztikus volt a hangulat. Az, hogy ennyi sportágat sikerült egy helyszínre szervezni (golf, tenisz, triatlon, maraton, asztalitenisz, atlétika, labdarúgás, stb.) a különböző korosztályok számára és koordinálni a közel 1400 versenyzőt, szervezésileg is kiemelkedő teljesítmény. Igaz, a portugál-spanyol határt tömegközlekedéssel nem volt egyszerű elérni, de az utazással járó kellemetlenségeket felülírta a hangulat, a szervezők odafigyelése és az, hogy új barátokra tehettem szert. Szeretnék a 42. Medigames-en is részt venni és újra találkozni ezzel a csodás és összetartó közösséggel" – nyilatkozta.

Kolumbiában a Víz Alatti Tevékenységek Világszövetségének Uszonyosúszó Szakbizottságának tagjaként részt vett az éves közgyűlésen, tervezve a sportág következő évi eseményeit, valamint protokoll feladatot látott el az Uszonyosúszók Felnőtt Világbajnokságán is.

A magyar válogatott sikeres szereplése (10 arany-, 7 ezüst- és 4 bronzérem) után, egyedüli sportolóként a közel 30 klubot felsorakoztató Szenior Világbajnokságon ugrott vízbe, Caliban. Csakúgy, mint a tavalyi, olaszországi Európa-bajnokságon, idén is több távot vállalt. Korábbi élsportolói pályafutásából adódóan továbbra is az uszonyos gyorsúszás maradt a fő profilja, hiszen 50, 100 és 200 méteren nem talált legyőzőre. Ezüstérmet nyert továbbá a 100, 200 és 400 méteres felszíni úszás során, az 50 méteres búvárúszáson pedig harmadikként csapott a célba.

Mint mondta, egyedüli magyarként vett részt az eseményen, de nem érezte magát egyedül, sok új barátra, szakmai kapcsolatra tett szert. Természetesen a rendező ország egyesületei képviselték magukat a legtöbben, de bőven akadtak versenyzők Európából is. 2008-ban juniorként Kolumbiában nyerte az első korosztályos világbajnoki címét és csodás élményekkel tért haza, idén szenior kategóriában ezt megismételhette.

 

Szeretettel gratulálunk!

 

Fotók:

Dr. Tancsik Andrea, dr. Kovács Zsófia, Kováts Dávid, Facebook/Fedecas Colombia

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!