Újévi koccintás 2023

2023. január 10.

Január 9-én újévi koccintásra gyűltek össze az Universitas Quinqueecclesiensi Alapítvány, a Pécsi Tudományegyetem, az Általános Orvostudományi Kar, a Klinikai Központ, valamint a Gyógyszerésztudományi Kar vezetői, akik együtt ünnepeltek az orvoskar egyetemi tanáraival és docenseivel.

Dr. Miseta Attila, a PTE rektora újévi köszöntőjében kiemelte, hogy az idei év sem lesz mentes a kihívásoktól, ám hitet tett amellett, hogy ezeket kevesebb kritikával és több konstruktivitással 2023-ban is sikerül teljesíteni.

Dr. Sebestyén Andor, a Klinikai Központ elnöke a tavalyi év értékelése során büszkén beszélt többek közt arról, hogy 2022-ben sikerült több olyan terápiát bevezetniük, amelyekre finanszírozást is kaptak, Budapest után vidéken elsőként Pécsett indulhatott el a robotsebészet és komoly infrastrukturális fejlesztések is zajlottak.

Dr. Nyitrai Miklós, az orvoskar dékánja beszédében három célt jelölt meg a jövőre nézve:  magasabb szintű tudományos publikációk megjelentetését, az oktatásban a gyakorlati képzés fejlesztését, továbbá a campus még élhetőbbé, inspirálóbbá alakítását.

Az ünnepi találkozón kitüntetéseket is átadtak, idén is három elméleti intézetet és három klinikát részesítve „Az év kiválóan teljesítő intézete/klinikája” címben: a Testnevelés- és Mozgásközpontot, az Orvosi Biológiai Intézetet és Központi Elektronmikroszkópos Laboratóriumot, a Biokémiai és Orvosi Kémiai Intézetet, az Orvosi Mikrobiológiai és Immunitástani Intézetet, a Pathológiai Intézetet, valamint az I. sz. Belgyógyászati Klinikát.

Az egyetemi tanári és egyetemi docensi kinevezésben részesülő munkatársak a kar címerével ellátott órát kaptak ajándékba. Az óra hátlapján az egyetemi tanárok esetében a „full professor”, az egyetemi docensek esetében pedig az „associate professor” felirat és az oktató aláírása, továbbá a karon kiadott órák számát jelző sorszám látható.

Egyetemi tanári kinevezéséért dr. Lujber László (Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika), dr. Molnár Tihamér (Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet), dr. Morava Éva (Biofizikai Intézet) és dr. Vajda Péter (Gyermekgyógyászati Klinika) vette át az órát.

Egyetemi docensi kinevezéséért dr. Almási Róbert (Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet), dr. Csupor Dezső (Transzlációs Medicina Intézet), dr. Gyöngyi Zoltán (Orvosi Népegészségtani Intézet), dr. Kajtár Béla (Pathológiai Intézet), dr. Kanizsai Péter (Sürgősségi Orvostani Tanszék), dr. Kónyi Attila (Szívgyógyászati Klinika), dr. Lénárd László Péter  (Szívgyógyászati Klinika), dr. Lohner Szimonetta (Orvosi Népegészségtani Intézet), dr. Marek Erika (Orvosi Népegészségtani Intézet), dr. Márton Zsolt (I. sz. Belgyógyászati Klinika) és dr. Tóth Márton (Neurológiai Klinika) kapott órát ajándékba.

Az újévi koccintáson bemutatták a kar 2023-as fehér és vörös borát is. A nyertes a Günzer Tamás Pincészet 2022-es Mont Blanc-ja és az Eberhardt Pincészet 2017-es Mohácsi Cabernet Sauvignonja lett.

A kitüntetetteknek szeretettel gratulálunk!

Az újévi koccintásról készült galéria ide kattintva nyílik:

 

Fotók:

Verébi Dávid/PTE ÁOK

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!