Építőipari nívódíjtáblát avattak a pécsi orvoskaron

2023. március 17.

Az Építőipari Nívódíj pályázati felhívását 22. alkalommal hirdette meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma (ÉMA). Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és az Építéstudományi Egyesület által alapított díj a hazai építőipar legmagasabb elismerésének számít. Középület-oktatási kategóriában a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának új elméleti tömbje nyerte el az elismerést. A nívódíjtáblát március 17-én avatták fel az épületben.

A nívódíj indoklásában többek között szerepelt, hogy „az új épület kapcsolódik a régi elméleti tömbhöz, és kutatási, oktatási, közösségi helyiségek sokaságát foglalja magában. Az épület külső és belsőépítészeti megfogalmazása elegáns és praktikus, jól illeszkedik a funkciókhoz. Többféle feladatnak megfelel, esztétikailag kifogástalan. Megfelelő komfortélményt nyújt, kiemelkedően oldották meg az előadók világítását, szellőzését, funkcióváltását, belsőépítészetét. Domboldali, elegáns környezetbe illő, kiemelkedő építészeti alkotás.”

Mint ismert, a PTE ÁOK új épületét 2021 szeptemberében adták át. A nagy múltú pécsi orvoskar főépülete egy új, 12 ezer négyzetméteres szárnnyal bővült a Modern Városok Program keretében. A legmodernebb technológiai újításokat is felvonultató épületrész a korábbiaknál is magasabb szintű elméleti és gyakorlati oktatási környezetet biztosít a hallgatók és az oktatók, kutatók számára. Jelenleg több mint 1500 magyar, és mintegy kétezer külföldi hallgató tanul itt.

Az Építőipari Nívódíjért járó táblát dr. Bódis József, a PTE-t fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Miseta Attila, a PTE rektora, dr. Nyitrai Miklós, a PTE ÁOK dékánja, Dormán József, a beruházást végző ZÁÉV Zrt. vezérigazgató-helyettese és Sillye Imre, a PTE Kancelláriájának főmérnöke avatta fel.

Az UnivTV videója itt látható:

Forrás:

PTE

Fotók:

Csortos Szabolcs/Univpecs.com

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!