Megvolt a fogadalomtétel, irány a Medikus Kupa!

2023. március 29.

Március 27-én 18 órai kezdettel ünnepélyes keretek között tettek fogadalmat a PTE orvoskarának aulájában az 50., Budapesten megrendezésre kerülő Medikus Kupára induló pécsi orvosisok.

Az 1972-es életre hívásától számítva sorrendben a félszázadik Medikus Kupa, mely a hazai orvosképzők gazdag hagyománnyal bíró, öt sportágat felölelő megmérettetése, március 31. és április 2. között zajlik, házigazdája a tavalyi győztes Semmelweis Egyetem.

Mint ismert, a SOTE 2022-ben mindössze egy hajszállal tudott nyerni Pécsett: 29 pontot szerzett a házigazdák 27 pontjával szemben, a Debrecen 17, míg a Szeged 15 pontot gyűjtött. A pécsi sportolók így a kupa visszahódításáért utaznak a hétvégén Budapestre, melyben lelkes szurkolótáboruk is segítségükre lesz.

A SOTE vélhetően nem adja majd könnyen a kupát. Ahogy Várszegi Kornélia, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportközpontjának igazgatója nyilatkozott a SOTE honlapjának: „Hazai pályán nagyon készülünk a címvédésre, ez óriási motiváció a hallgatóknak”.

Hogy a pécsi hallgatók sem mennek a szomszédba motivációért, abban biztosak vagyunk!

Hajrá, POTE!

 

Címlapkép:

ÁOK HÖK

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!