Bronzéremmel tértek haza a Medikus Kupáról a pécsi orvosisok

2023. április 4.

A Semmelweis Egyetem diadalmaskodott a hétvégén Budapesten megrendezett 50. Medikus Kupán, megvédve ezzel tavalyi bajnoki címét. A pécsi orvosisok a harmadik helyet megszerezve utazhattak haza.

A sorrendben félszázadik Medikus Kupát március 31. és április 2. között rendezte a Semmelweis Egyetem, ahol a hagyományoknak megfelelően a négy magyar orvosképző sportolói csaptak össze öt sportágban.

Pécsről összesen 171 sportoló (32 kézilabdás, 24 kosárlabdás, 22 focista, 28 röplabdás, 20 vízilabdás, valamint 45 cheerleader) és kilenc edző utazott Budapestre. Őket több száz fő szurkoló kísérte, akiknek feljutását a kar Hallgatói Önkormányzata 10, míg a kari vezetés 15 ezer forinttal támogatta személyenként.

A megmérettetés SOTE-sikerrel zárult: a budapesti orvosképző honlapján közöltek szerint 32 pontot gyűjtve tartották maguknál a tavaly Pécsett elhódított kupát. Második helyen 22 ponttal a Debreceni Egyetem Általános Orvostudomány Kara végzett, a PTE Általános Orvostudományi Kar 16 ponttal lett a harmadik, egy ponttal előzve a Szegedet.

A jövő évi, sorrendben az 51. Medikus Kupát Debrecenben rendezik, így a pécsi orvosisoknak a cívisvárosban lesz majd lehetőségük szépíteni.

Az 50. Medikus Kupáról ide kattintva, a POTE Media Facebook-oldalon találni fotógalérát.

Címlapkép:

Facebook/POTE Media/Lukács Dániel

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!