A Wunderbar Fesztiválon népszerűsítették a pécsi orvosi német programjait

2023. május 3.

A német nyelv magyarországi ünnepén, az április 17-22. között Budapesten megrendezett Wunderbar Fesztiválon jártak a pécsi orvoskar Német Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda munkatársai, ahol a rendezvény keretein belül szervezett Deutsch-Educatio oktatási börzén képviselték a kar német nyelvű általános orvos és fogorvos képzéseit.

Az immáron második alkalommal megrendezett Wunderbar Fesztivál - melyet a német, az osztrák és a svájci nagykövetség, továbbá különböző partnerintézmények szerveznek - célja, hogy teret adjon a német nyelvű programok és a német nyelv népszerűsítésének.

"A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) és a Hageni Távegyetem remek kezdeményezése a 16 német nyelvű képzést 1 helyen bemutató rendezvény, melyre köszönettel fogadtuk a meghívást" - mondta el a Deutsch-Educatio oktatási börze kapcsán Czimondor Csilla, a PTE ÁOK Német Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Irodájának munkatársa.

Mint fogalmazott, az oktatási börze célja, hogy a Magyarországon induló német nyelvű képzéseket szélesebb körben ismertesse meg a továbbtanulás előtt álló középiskolásokkal. A börzén a Pécsi Tudományegyetem mellett számos hazai egyetem képviselte német nyelvű képzési programjait.

Az előzetes regisztrációhoz kötött eseményen személyes formában az egyetem képviselőitől tájékozódhattak az érdeklődő diákok, a Deutsch Karriere Erfolg - Német Karrier Siker Facebook- csatornáján pedig élőben követhették az érdeklődők a prezentációkat, ahol azok vissza is nézhetők.

A pécsi orvosi német programjait Sebők Kálmán, a Német Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda irodavezetője mutatta be. Előadása ide kattintva tekinthető meg.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!