Dobogós öregfiúk a kézilabda világkupán

2023. június 2.

Két csapat képviselte a Pécsi Tudományegyetemet a VI. Masters Handball World Cup versenyen a horvátországi Omisban. A világkupán az 50 + korcsoportban a PTE PEAC PTKE Old Boys ezüstérmet, míg a 40 + korcsoportban a PTKE Young Boys bronzérmet szerzett – írja az univpecs.com.

A játékosok között több PTE-s dolgozó is volt. A szervezés mellett a PTKE Old Boys csapat játékosaként is részt vett a világkupán Lipcsik Zoltán, a PTE ÁOK Testnevelő- és Mozgásközpontjának testnevelő tanára. A 40+ korcsoportos PTKE Young Boys csapat játékosai között volt Szögi Balázs, a PTE PEAC férfi kézilabda szakosztályának vezetője, Vajda Kornél, a PTE PEAC férfi kézilabda szakosztály edzője és az NB II-es csapat játékosa, Lévay Tamás, a PTE KK Szívgyógyászati Klinika hemodinamikai szakasszisztense, valamint Deák András, a PTE KK SOT SBO ápolásszakmai igazgatóhelyettese. A játékosok többsége a PTE PEAC férfi kézilabda megyei I. osztályának játékosa.

Az univpecs.com-nak Deák András elmondta, hogy összetartó a két csapat, az 50 +-os kategóriában indult pécsiek több mint 20 éve játszanak együtt. Ez egy olyan baráti társaság, melynek tagjai a születésnapjaikat is együtt ünneplik. Az a tapasztalata, hogy a kézilabda és általában a csapatsportok összehozzák az embereket.

Az idei világkupán 16 ország csapata mérte össze erejét és kézilabda-tudását, a legfiatalabb korcsoport a +30-as, a legidősebb a +50-es volt. A 40+-osok gólkirálya Vajda Kornél lett, a szlovák Adrian Jamrich-csal holtversenyben: mindketten 14 gólt lőttek a világkupa alatt. Az 50+-os csapat a döntőben a lengyel Masters of Pabianice-től szenvedett vereséget, a 40+-os csapat pedig a hondurasiakat léptette le a dobogóról. Itt az ezüst a görög Veterans of Drama csapatnak, az arany pedig a lengyel Team of Tarnownak csillogott.

„Úgy gondolom, azzal sikerült az ezüstöt megfogniuk az öregfiúknak, hogy jelenleg is a megyei bajnokságban játszanak, hihetetlen rutinjuk van. A mi 40+-os csapatunkban is vannak rutinos játékosok, és a magas szintű tudás mindig megmutatja magát. Külön előny volt, hogy több poszt kapcsán összecsiszolódott a csapat, összeszokottan tudtunk játszani” - nyilatkozta.

Kiderült, hogy a többi nemzet csapatai mögött kiépített szponzori rendszer áll, egyen mezben, ugyanolyan márkájú cipőkben játszottak, voltak, akik komoly szurkolótáborral jelentek meg Horvátországban. Támogatást Deák Andrásék is próbálnak szerezni. Céljuk, hogy jövőre Omisban megnyerik a világkupát.

Forrás:

univpecs.com

Fotó forrása:

univpecs.com

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!