Véget ért a nyári tábor – ilyen volt a 2023-as Középiskolások Hete

2023. július 3.

2023. június 30-án zárult le az Általános Orvostudományi Kar által szervezett tábor, a Középiskolások Hete. A tábor évről-évre várja azokat a diákokat, akik érdeklődnek az orvos-, fogorvostudomány, gyógyszerészet és biotechnológia iránt. Az utóbbi években egyre népszerűbb programon idén is rendkívüli túljelentkezés volt, végül közel 130 középiskolás tudott részt venni rajta.

Az egy hetes nyári táborban a diákok anatómiai, stresszoldással és jóléttel kapcsolatos, valamint műtős és hallgatói életút előadásokat hallgathattak. Emellett az orvosi kar néhány intézetébe, többek között az Élettani, az Igazságügyi Orvostani, a Pathológiai és az Anatómiai Intézet mindennapjaiba is betekinthettek, a vállalkozó szelleműek pedig egy műtőszimulációban is részt vehettek. Az orvosi kar intézetein túl a Gyógyszerésztudományi Kar és a Fogászati Klinika is több interaktív programmal várta az érdeklődő középiskolásokat.

A délutáni és esti programok – csapatépítő játékok, quiz est, városi vetélkedő, kertmozi – jelenlegi orvostan- és gyógyszerészhallgatók közreműködésével zajlottak, így a diákok már most elkezdhették építeni egyetemi kapcsolataikat.

A tábor célja, hogy megismertesse a középiskolásokkal, milyen Pécsett az orvosi, gyógyszerész és biotechnológus képzés, mindezt úgy, hogy már egyetemi tanulmányaik előtt találkozhatnak a karok oktatóival, intézeteivel.

Kapcsolódó galéria:

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!