Ünnepélyesen felavatták a végzős fogorvos-, biotechnológus- és gyógyszerészhallgatókat

2023. július 11.

Július 8-án ünnepélyesen felavatták a végzős fogorvos-, biotechnológus- és gyógyszerészhallgatókat a dr. Romhányi György aulában.

A délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepségen az avatandó 58 fogorvosjelöltet dr. Nagy Ákos szakvezető köszöntötte.

„Ti vagytok az az évfolyam, melynek tanulmányai alatt a pécsi fogorvosképzés legfőbb fejlesztései valósultak meg. Utolsó éveteket már az új klinikai épületben tölthettétek, és ti tudhatjátok a legjobban, hogy mekkora változást jelent ez. Kívánom, hogy tudjatok emelt fővel és bizakodva nekivágni életetek új szakaszának, legyetek pácienseitek és környezetetek szemében megbecsült orvosok!” - fogalmazott dr. Nagy Ákos.

Dr. Nagy Ákost követően dr. Balogh Péter szakvezető köszöntötte a 10 felavatandó biotechnológust.

„Figyeljetek arra, hogy milyen munkakörnyezetben dolgoztok, mert ez egzisztenciálisan fog titeket érinteni! Ha azt tapasztaljátok, hogy érveiteket, tényeiteket, megfigyeléseiteket politikai nézetek vagy bármilyen tévhit alapján, és nem tudományos alapon kérdőjelezik meg, tagadják, akkor vagy hagyjátok el a helyet, vagy szilárdan harcoljatok! Bízom benne, hogy a legjobb döntést hozzátok majd meg!” - mondta dr. Balogh Péter.

Az eskütételek után a summa cum laude minősítéssel végző fogorvoshallgatók az orvoskar címerével díszített, 14 karátos arany Erzsébet-gyűrűt kaptak kiemelkedő tanulmányi eredményük elismeréséül.

A Mestyán Gyula díjat - melyre a kiemelkedő TDK-munkát felmutató végzős hallgatók pályázhattak - idén dr. Szebeni Donát Tamás nyerte el.

Az ünnepség végén a felavatott hallgatók nevében Szebeni Donát Tamás, Kutluturk Onat Ege, Fucker Sebastian Fred és Steinerbrunnerné Nagy Alexandra mondott köszönetet.

Az 50 végzős gyógyszerészhallgatót kora délután avatták, őket elsőként dr. Miseta Attila, a PTE rektora köszöntötte.

„Édesapám falusi gyógyszerész volt. Akkoriban még minden gyógyszertárhoz tartozott egy kis labor is, ahol a gyógyszerészek több készítményt maguk állítottak össze, így a szakma csínjait ott elleshettem. Bár azóta óriási átalakuláson ment át ez a hivatás, ám arra a tudásra és készségre óriási szükség van ma is, amit ti elsajátítottatok, és a tanulásnak még nincs vége. Remélem, jó szívvel emlékeztek majd vissza arra, amit itt kaptatok!” - mondta a rektor.

Az ünnepélyes eskütétel és a doktorrá avatás után kiosztották a legkiválóbb TDK-s hallgatói díjat, amit idén dr. Répás Fanni és dr. Vizi András kapott. Átadták a Dékány Miklós Alapítvány díját is, amiben évente egy gyógyszerészhallgató részesülhet kiváló tanulmányi előmenetele és közösségi munkája elismeréseként, idén dr. Szabó Imola vehette át. A Pécsi Egyetemi Gyógyszerészképzésért Alapítvány az oktatás eredményességét is díjazta, ezt az elismerést dr. Stettner Judit kapta.

A díjátadó után dr. Fittler András dékánhelyettes mondott ünnepi beszédet.

„A mai nap nem végcél, hanem egy utazás fontos mérföldköve. Legyetek tudatában annak, hogy korlátlan lehetőség és növekedés van belétek kódolva! Minden megvan bennetek ahhoz, hogy azzá váljatok, akivé szeretnétek, ehhez csak hagyni kell magatokat növekedni. Egy gyógyszerész sosincs egyedül, az egészségügyi dolgozók csapatban dolgoznak. Közös gondolkodással és együttműködéssel sokkal többet érünk el, mint külön-külön, ezt mindig tartsátok szem előtt!” - sorolta tanácsait dr. Fittler András.

A felavatott diplomások nevében dr. Stettner Judit és dr. Sina Askari mondott köszönetet.

Fotó:

Verébi Dávid

Kapcsolódó galériák:

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!