Saját keksze és fagyija van a Pécsi Tudományegyetemnek, mely még július végén, a Pont ott Partin debütált, és amit az egyetem kapcsolati igazgatósága Frey Ádámmal, a Frey Cukrászda vezetőjével együtt fejlesztette ki a PTE Kapcsolati Igazgatósága.
“Kettős célunk volt: egyrészt a Pécsi Tudományegyetem gyökereire szerettünk volna utalni, másrészt - az egyre több itt tanuló nemzetközi hallgató miatt – Magyarország néhány jellegzetes ízét is be akartuk mutatni. Partnernek a város egyik leginnovatívabb cukrászdáját kértük fel, hogy valósítsa meg elképzeléseinket” – mondja Győrffy Zoltán kapcsolati igazgató.
Szempont volt az is, hogy az édesség szállítható, könnyen csomagolható és eltartható, valamint gluténmentes legyen, hogy minél szélesebb kör élvezhesse a finomságokat. “Igazi kihívás volt ízben visszaadni a Pécsi Tudományegyetem sokszínűségét” – bocsátja előre Frey Ádám cukrász.
Hozzáteszi: a végeredmény egy kör alapon Anjou-liliomot formázó, mandulás-szilvás édesség lett, melyet a Frey Cukrászda megfejelt egy szilvaízes mandulafagylalt-verzióval is. Az édességek fejlődéséhez több alkalommal hozzájárultak a PTE polgáraiból verbuvált kóstoló fókuszcsoportok is.
A kekszet és a fagyit a Frey Cukrászdában érdemes keresni.