Kutatók éjszakája: rengeteg izgalmas programmal készülnek a pécsi orvoskaron

2023. szeptember 18.

Szeptember 29-én ismét több száz programmal várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakája, a pécsi orvoskar is megannyi izgalmas programelemmel hívogat.

A Kutatók Éjszakáját immár a 18. alkalommal szervezik meg Európa-szerte. A programsorozat 2005-ben született, a Marie Sklodowska-Curie Actions kezdeményezésével. Azóta, a szeptember utolsó hétvégéjén a tudományé a főszerep. Ennek apropóján Magyarország megannyi városa, izgalmasabbnál izgalmasabb programok várja az érdeklődőket minden korosztályból.

A Pécsi Tudományegyetem intézményei Zalaegerszegen, Szombathelyen, Kaposváron és Pécsett is készültek előadásokkal, bemutatókkal és  kísérletekkel, amiket a kutatokejszakaja.pte.hu oldalon megtekinthetnek.

A PTE Általános Orvostudományi Karán mintegy 30 intézet, klinika és tanszék készül szeptember utolsó péntekjére, az előző évek tapasztalatai pedig azt mutatják, hogy ahogy az előző években, idén is komoly érdeklődés várható.

Milyen út vezet a győztesek receptjéhez? Meghekkelhetjük-e a génjeink szabta korlátokat a sikeresség érdekében? Megállítható-e az öregedés? Tudjuk-e, hogy mit eszünk, ha már azt valljuk, hogy azok vagyunk, amit megeszünk? Ki volt mitokondriális Éva és Y Ádám? Milyen potenciált rejt magában a 3D nyomtatás, a biotechnológia, mire képes egy csúcsmodern sebészeti robot, melyből a pécsi klinikán is üzemel egy? Ezekre és még megannyi izgalmas kérdésre kaphatunk választ szeptember 29-én a pécsi orvoskaron.

A programokra szeptember 15-től regisztrálhatunk.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!