Ismét megvendélgelték a bringásokat a pécsi orvoskaron

2023. szeptember 21.

Egy kis kedveskedéssel indították a biciklisek napját a PTE Általános Orvostudományi Karán szeptember 20-án: az Európai Mobilitási Hét rendezvényeivel összhangban bringás reggelit rendeztek az orvosképző Szigeti úti campusán.

A kar Angol-Német Hallgatói Önkormányzata (English-German Student Council, EGSC) szervezésében megvalósuló esemény során már fél nyolctól kis reggelivel és ajándékokkal várták a két keréken érkezőket, de azok sem maradtak le a finom és egészséges falatokról, akik 9 óra után kerekeztek a karra.

Az orvoskaron az elmúlt években is megrendezték a biciklis reggelit, mely mindig nagy népszerűségnek örvendett, nem volt ez másképp idén sem. Rengetegen járnak ugyanis kerékpárral a pécsi orvosképzőre, főként a külföldi hallgatók körében népszerű ez a közlekedési forma.

Az idei biciklis reggelin az EGSC mellett a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Baranya Vármegyei Balesetmegelőzés, a Baranya Vármegyei Bűnmegelőzés, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) és a Baranya Vármegyei Kormányhivatal is képviseltette magát.

A helyszínen lehetőség volt a kerékpárokat regisztrálni a "Bike Safe" programba, emellett hasznos tanácsokkal gazdagodhattak a biciklisek a biztonságos és szabályos közlekedést illetően.

A bringás reggeliről Verébi Dávid készített fotókat.

Galéria:

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!