94 különleges, színes program zajlott a pécsi orvoskaron a Kutatók Éjszakáján

2023. október 3.

2023 szeptemberének utolsó péntekjén rendezték meg a 18. Kutatók Éjszakáját, mely a pécsi orvoskar számára is lehetőséget teremtett arra, hogy izgalmas programokkal várja az érdeklődőket.

A közel két évtizedes múltú, évről évre Európa-szerte megrendezett Kutatók Éjszakájának – melynek bő másfél évtizede részese a Pécsi Tudományegyetem – fő célja a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítése. Az idei eseményen a pécsi orvoskar mintegy harminc intézete, klinikája és tanszéke mutatkozott be, izgalmas programokat kínálva a látogatóknak. Az összesen 94 különleges előadás, kísérlet, laborlátogatás és interaktív foglalkozás korosztálytól függetlenül nyújtott betekintést a tudomány lebilincselő világába.

Az Anatómiai Intézet programjai a kiemelkedő látványosságok között szerepeltek. Az Általános anatómia előadás során műanyag preparátumok segítségével lehetett mélyebb betekintést nyerni az emberi test felépítésébe, a Bonctermi anatómia pedig lehetőséget biztosított a résztvevőknek testünk anatómiáját valós boncolási körülmények között is megismerni.

Az eseményt nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is nagy érdeklődéssel várták. A Teddy Maci Kórház idén is nagyon népszerű volt, a kicsik az önkéntes orvostanhallgatók segítségével játékos formában ismerkedhettek az emberi testtel. Műtős ruhába öltözve, valódi kis doktorokként, közösen gyógyították „Teddy Macit”, teljes beleéléssel a gyógyításba.

Az idei Kutatók Éjszakája ismét hatalmas sikerrel zárult, ami arra utal, hogy a tudomány mindenki számára elérhető és magával ragadó lehet.

Galéria:

Fotók:

Verébi Dávid, Kalmár Lajos

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!