"Sokkal inkább egy egész napos játékra hasonlított, mint versenyre" - ilyen volt a II. Potathlon

2023. október 25.

Október 20-án lezajlott a középiskolásoknak szóló, II. Potathlon verseny döntője a PTE Általános Orvostudományi Karán. Az online fordulót követően 18 csapat jutott tovább, a fináléra összesen 72 diák érkezett kísérő tanáraikkal.

A Pécsi Orvostanhallgatók Egyesülete által meghirdetett, I. Potathlon egy évvel ezelőtt az egészségtudatosságra és a prevenció fontosságára hívta fel a középiskolások figyelmét. Az idei verseny különlegessége az volt, hogy egy, már meghatározott téma köré épült a program, ami a várandósság és az újszülöttkor volt.

A megmérettetés során a diákok megismerhették a várandósság ideje alatti és az újszülöttkori szűréseket, betegségeket és azok megelőzését. A témára a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesületének tagjai által megírt, egyetemi oktatók által lektorált segédanyagokból tudtak felkészülni a diákok.

Idén összesen 75 csapat jelentkezett a versenyre, akik több dunántúli megyéből is érkeztek, voltak, akik Sopronból, Győrből jöttek el a pécsi orvosképzőre.

Az első, online fordulót követően 18 csapat jutott tovább a döntőbe, ahol 18 játékos, interaktív állomáson kellett pontokat szerezniük. A tematikus állomások mellett a csapatok olyan pihenősebb stációkat is meglátogathattak, mint a relax sarok vagy az „Emlékek" állomás.

A II. Potathlont a Pajor Máté, Wrana Ákos, Ruzsics Bálint és Nagy Márton Róbert alkotta Shiny Flakes csapat nyerte. A második helyezett a Nehéz szülés lett Kanka Eszterrel, Rum Ágota Flórával, Pintér Júlia Annával és Csajkás Kolossal, a harmadik helyet pedig a Tóth Diána Zórából, Németh Mátéból, Molnár Annából és Barkaszi Annából összeállt Zárt osztály csapata szerezte meg.

A tanárok és a versenyzők visszajelzései alapján jól sikerült a verseny, remekül érezték magukat a diákok.

"Szuper volt, nagyon élveztük. Sokkal inkább egy egész napos játékra hasonlított, mint versenyre" - foglalta össze az egyik versenyző.

A diákok jelentkezését jövőre is várják majd egy izgalmas, új témával.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!