Idén is népszerű volt az immár XI. TDK Börze

2023. november 8.

A Magyar Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda a Tudományos Diákköri Tanács megbízásából szervezte meg a XI. TDK Börzét azzal a céllal, hogy megismertessék az egyes intézetek, klinikák Tudományos Diákköri lehetőségeit az orvos- és gyógyszerészhallgatókkal, és arra biztassák őket, hogy minél korábban kezdjenek el kutatómunkát végezni. Az egyéni kutatási eredmények remek alapot teremthetnek az orvosi- és gyógyszerész diplomamunka sikeres összeállításához és a hatékony PhD-munkához – derül ki az UnivTV videójából.

Mint dr. Pintér Erika professzor asszony, a pécsi orvoskar Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke elmondta, a TDK Börze kiváló lehetőség arra, hogy a hallgatók megismerkedjenek azokkal a kutatócsoportokkal, amik az intézetekben és a klinikákon működnek.

Itt találkozhatnak először a diákok a tudományos munkával. Az intézetek hoznak olyan eszközöket, amelyeket ki lehet próbálni, és a klinikák munkatársaival is szót válthatnak. Az is sarkalló erő lehet, hogy dr. Karikó Katalin személyében van újra Nobel-díjasunk” - nyilatkozta dr. Pintér Erika.

A pécsi orvoskar aulája idén is megtelt érdeklődő hallgatókkal és azokkal a munkatársakkal, akik saját kutatásukat népszerűsítették.

További részletek az UnivTV videójában:

Fotó:

Verébi Dávid

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!