Gyakran ismételt kérdések a 2024-es felvételi eljárással kapcsolatban

2024. január 10.

Milyen képzésekre jelentkezhetek a felvételi eljárás során a pécsi orvosira? Melyek a felvételi tantárgyak, mekkora az önköltség, jelentkezhetünk-e már megszerzett diplomával, miért és mennyi intézményi pontot kaphatunk? A PTE ÁOK felvételi oldalán 22 pontban gyűjtötték össze a legégetőbb kérdéseket

Mint ismert, 2023. december 21-gyel kezdetét vette a 2024/2024-ös felvételi jelentkezési időszak, a magyar felsőoktatást célzók 2024. február 15-ig adhatják be jelentkezésüket a kiszemelt intézményekbe.

Annak érdekében, hogy a leendő hallgatók könnyebben eligazodjanak a felvételi jelentkezés információtengerében, a PTE ÁOK felvételi oldalán, a www.felvi.aok.pte.hu-n összegyűjtöttek és csoportosítottak minden felmereülő kérdést, kitérve minden részletre.

Itt látható például, hogy az általános orvosképzést vagy a forgorvosképzést célzóknak kötelező érettségi tantárgy az emelt szintű biológia, és e mellé emelt szinten a kémia vagy fizika tárgyat lehet választani 2. felvételi tárgyként. 

Fogódzóval szolgálnak többek között az intézményi pontok rendszere kapcsán is, melyből összesen 100-at kaphat egy jelentkező, emellett részletes tájékoztató olvasható a szóbeli felvételi vizsgáról, az ahhoz szükséges dokumentumokról is.

A részletes kérdés-válasz gyűjtemény ide kattintva, a PTE ÁOK felvételi oldalán érhető el.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!