Ötödik alkalommal rendeztek demonstrátor workshopot a pécsi orvoskaron

2024. március 25.

Február 23-án immár 5. alkalommal rendezte meg a demonstrátor workshopot az Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet az orvoskari Demonstrátor Diákkörrel karöltve. Az orvosi nyelvi és kommunikációs készségek fejlesztésében együttműködő magyar és nemzetközi hallgatók, mentorok hagyományosan a tavaszi félév első felében tartják angol nyelvű módszertani programjukat, ami kiváló lehetőséget biztosít a résztvevőknek, hogy az elhangzottak alapján megújuljanak és oktatási tevékenységüket hatékonyabban végezhessék.

A megnyitót a DDK vezetőségéből dr. Tamás Andrea és dr. Filipánits Kristóf, az Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet vezetőségéből pedig Hambuchné dr. Kőhalmi Anikó tartotta, a szervező mentorok képviseletében Eklicsné dr. Lepenye Katalin köszöntötte a fórum résztvevőit. A program moderátora, valamint hallgatói fő szervezője Beck Brandon, hatodéves demonstrátor hallgató volt.

A demonstrátor workshop célja az volt, hogy a tapasztalt demonstrátorok részletesen bemutassák és megvitassák az orvosi magyar, angol és német nyelvű órák interaktív, modern módszereit. Az előadások során különböző interaktív technikákat és eszközöket prezentáltak, amelyek segítségével a diákok hatékonyabban tanulhatnak, és jobban megérthetik az orvosi szaknyelvet.

Dr. Kránicz Rita mentor és Gátos Péter demonstrátor hallgató jóvoltából az idei workshopon egy külön német nyelvű szekció is létrejött a német-magyar orvosi nyelvi- és kommunikációs kurzusok oktatói és hallgatói számára.

Az előadók részletesen bemutatták a csoportmunka, a problémamegoldás és a szerepjátékok fontosságát az orvosi oktatásban, emellett kiemelték a szimulációs eszközök, a virtuális tanulási környezet és az online platformok előnyeit és lehetőségeit is. Az interaktív módszerek segítségével a diákok könnyebben megértik az orvosi szaknyelvet, fejlesztik kommunikációs készségeiket, és jobban felkészülnek a klinikai gyakorlatokra.

A workshopon részt vevő oktatók és hallgatók lehetőséget kaptak arra, hogy tapasztalataikat és bevált gyakorlataikat megosszák egymással, valamint új ötleteket és inspirációt nyerjenek az oktatás fejlesztéséhez. Az eseményen kialakult közösség segítette az oktatókat és demonstrátorokat abban, hogy hatékonyabban tudjanak együtt dolgozni az oktatás színvonalának emeléséért.

Címfotó:

Eklicsné dr. Lepenye Katalin

Galéria:

Verébi Dávid fotói

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!