Kiemelt innovációs elismerésben részesült a PTE

2024. március 27.

Átadták a 32. Magyar Innovációs Nagydíjat március 26-án a Parlamentben. Kiemelt elismerésben részesült a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, a PTE Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratórium és a Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpont közös pályázata, mellyel a mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkenteni kívánták az ivarsejtek és az embriók káros fényterhelését – írja az univpecs.com.

Az írásból kiderül, hogy a fényvédelem hatékony alkalmazása a Pécsi Tudományegyetem több mint 30 éves humán reprodukciós kutatási hátterére és a Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratórium eddigi kutatási eredményeire támaszkodva valósult meg. A módszer alkalmazásának az emberi embriók maximális védelmének etikai szempontjain túlmutató eredménye, hogy jelentősen megnő az IVF/ICSI-eljárások hatékonysága, csökkenthető az ismételt beavatkozások száma, valamint a kapcsolódó eljárási költségek is.

A kiemelt elismerést dr. Bódis József professzor, a kutatás vezetője, dr. Kovács Kálmán professzor, a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatója és dr. Várnagy Ákos, a Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratórium igazgatója vette át.

Forrás:

univpecs.com

Fotó:

Youtube/UnivTV

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!