Küzdj! Tekerj! Gyógyulj!

2024. április 19.

Nézz egy gyermek szemébe: egyszerre tükröződik benne varázslat és az eljövendő korok reménysége.

Pécsett immáron száz éve gyógyítjuk a gyermekeket, százszámra megmentve megannyi kis életet. Az elmúlt évszázad alatt nagyot változott a világ, az orvostudomány és a PTE Gyermekgyógyászati Klinika is. Egy dolog viszont változatlan maradt: minden erőnkkel és szaktudásunkkal azon vagyunk, hogy visszaadjuk kis betegeink egészségét, közben pedig törekedve arra is, hogy barátságos, korszerű körülmények között gyógyulhassanak nálunk.

Centenáriumot ünneplő klinikánk nagy fába vágta a fejszéjét: elhivatott gyermekgyógyász kollégák bringára pattannak, hogy egyetemünk jogelődjének, az Erzsébet Tudományegyetemnek városából, Pozsonyból Pécsre tekerjenek, hangsúlyozva ezzel a mozgás, a sport szó szerint életmentő, gyógyító funkcióját.

A mintegy 400 kilométeres úttal egy nemes ügyet szolgálunk: a PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológiai Osztályát támogatjuk, ahol évente több tucat újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos, illetve leukémiás kisgyereket kezelnek.

Mottónk a következő: „Küzdj! Tekerj! Gyógyulj!” Csatlakozz te is hozzánk, támogass minket, hogy segítségeddel is gyógyíthassuk a jövő reménységeit, világunk kincseit!

Támogatásod a pécsi gyermekklinika EURAKVILO Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány bankszámláján fogadjuk:

MBH 10300002-10531950-49020012

Az utalás közleményéhez írd be mottónkat: „Küzdj! Tekerj! Gyógyulj!”

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!