Fergeteges hangulatban nyerte a POTE a Medikus Kupát

2024. április 22.

Fantasztikusan küzdve, hatalmas szurkolói buzdítás közepette a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának csapata nyerte meg idén a Medikus Kupát, melyet április 19-21. között rendeztek Debrecenben. Az orvostan-, fogorvostan- és gyógyszerészhallgatók, valamint az egészségtudományi karos diákok öt sportágban – röplabda, kosárlabda, labdarúgás, kézilabda és vízilabda – mérkőztek meg. A vándorkupát a POTE csapata hozhatta haza, a pécsiek fergeteges hangulatban ünnepelték a sikert a cívisvárosban.

 

Kovács Hanga írása

 

A Medikus Kupát 1972 óta rendezik meg minden évben, mely tavaly jubilált: 2023-ban az 50. alkalommal szervezték meg Budapesten a megmérettetést. A nagy múltú verseny vándorkupájáért évről évre közel 400 sportoló verseng, több ezer szurkoló közreműködésével.

Idén először mindegyik sportágban indultak női és férfi kategóriában is mérkőzések. A legkiemelkedőbb eredményeket a vízilabda, kézilabda és röplabda sportágakban érték el a pécsi medikusok, férfi-női kategóriában egyaránt.

A háromnapos eseménysorozat első napján nyitóbuli várta a résztvevőket, akik a nap folyamán érkeztek meg az ország három különböző pontjáról.

A második napon már a reggeli órákban elkezdődtek a meccsek Debrecen sportcsarnokaiban, amik egész késő délutánig tartottak, és mindegyik csapat mérkőzött mindenkivel. A szurkolók egyenpólóban, az adott egyetem színeiben jelentek meg, ezzel is kifejezve támogatásukat. A POTE szurkolói zöld színben, „Mindenki pécsi akar lenni” feliratú pólóban bíztatták a sportolókat, sok esetben zöld csillám- és bikafejtetkó kíséretében, utóbbi a pécsi orvosisok szimbóluma.

A vezérszurkolók a jól ismert jelmondatokkal buzdították a nézőket, mint például „Itt van Pécs, POTE, ollé!” és a „Mindenki pécsi akar lenni!”, akik óriási zöld színű, POTE feliratos zászlókat lengettek a szurkolók felett. A második nap estéjén a Dzsúdló zenekar koncertjén kezdhették el a bemelegítést a medikusok, majd az igazi partihangulatot a Sun City Brass és Pixa hozta meg, akik hajnalig gondoskodtak a buliról.

A harmadik napon a továbbjutott csapatok mérkőztek meg egymással végső küzdelmekben, délután pedig az eredményhirdetés következett. Az egy-egy sportágban elért helyezések és a különdíjak átadását az egyetemek cheerleader csapatainak fellépése színesítette, akik a végén meglepték a közönséget egy fantasztikus közös produkcióval, amelyre aznap készültek fel és állították össze a kompozíciót.

„Úgy gondolom, kellőképp gondoskodtunk a csapatszellem és a jó hangulat kialakulásáról, mi motiváltuk a legjobban és leghangosabban a sportolóinkat, hozzásegítve őket ezzel a győzelemhez” – mondta el kérdésünkre az egyik POTE cheerleader.

„Fergeteges volt a hangulat, szerintem biztosan mi, szurkolók is hozzájárultunk ahhoz, hogy ilyen kiválóan szerepelt a csapat. Ennyit még sosem kiabáltam, mint ott. Szuper volt a hangulat a bulikban is, jó érzés volt, hogy minden orvosis együtt volt, együtt ünnepelt" – tudtuk meg az egyik pécsi szurkolótól.

Összesített helyezések:

1. POTE

2. DOTE

3. SZOTE

4. SOTE

Fotók:

Kovács Hanga 

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!