Várja a leendő egyetemistákat a pécsi Collegium Seraphicum Ferences Rendi Szakkollégium

2024. május 29.

A pécsi Collegium Seraphicum Ferences Rendi Szakkollégium várja azoknak a hallgatóknak a jelentkezését, akik tanulmányaikat szeptembertől valamely pécsi felsőoktatási intézményben fogják végezni.

A Collegium Seraphicum, más néven Szeráf, a belváros szívében található, így a PTE valamennyi kara könnyedén, sétával is elérhető, de a kollégiumtól pár percre találhatók a nagyobb közlekedési csomópontok, a vasútállomás és a buszpályaudvar is. A Szeráf közvetlen környezetében van pékség, vegyesbolt, éjjel-nappali, diákbarát éttermek és pubok is, amelyek teret adnak a barátokkal való közös beszélgetésekre, kikapcsolódásra.

A Collegium Seraphicum Ferences Szakkollégium nagy hangsúlyt fektet a közösség építésére és a közösségi élet változatos megélésére. Különféle programokkal, színes előadásokkal, közös vacsorákkal és a PTE-vel közösen szervezett tevékenységekkel hozza közelebb a hallgatókat egymáshoz, így akár életre szóló barátságok is kialakulhatnak az itt lakó diákok között.

Az intézményben - szakkollégiumi státusza miatt – a lakhatás feltétele a különböző munkacsoportokban végzett feladatok teljesítésével jár, de nem kötelező teljes jogú szakkollégistának lenni, mert a Szeráf lehetőséget kínál az albérlői státusz választására is, így mentesülni lehet a szakkollégiumi teendők alól.

A kollégium kétszintes, 2-3 ágyas szobákkal, több közös konyhával és fürdőszobával ellátott. A tanuláshoz tanulóterem is rendelkezésre áll, továbbá az épületben található közösségi szoba is, ahol beszélgetni, társasozni és filmet nézni is lehet. A kikapcsolódáshoz a hallgatók ingyen használhatnak pingpong- és csocsóasztalt, valamint igénybe vehetik a kollégiumban elhelyezkedő edzőtermet. Két szép kert is várja a hallgatókat, ahol sütögetni, vagy akár tanulni is lehet.

Jelentkezési határidő:

augusztus 11.

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!