Ötszáz milliós támogatás a PTE Klinikai Központ rehabilitációs eszközparkjának fejlesztésére

2024. június 7.

Ötszáz-ötszáz millió forintos támogatást kap rehabilitációs eszközparkjának fejlesztésére a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetem – jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára június 6-án, Budapesten. A hirado.hu információja szerint a támogatást a két orvosegyetem robotasszisztált rehabilitációs eszközök beszerzésére fordíthatja.

Hankó Balázs a hirado.hu-nak elmondta, hogy a magyar orvosegyetemek és a magyar orvosképzés azért világhírű és világszínvonalú, mert az oktatás, a kutatás és a betegellátás hármas egységében működik. Hozzátette, hogy az egészségügyben és a rehabilitációban is egyre jelentősebbek azok az innovációk, amik a betegek mihamarabbi és teljes gyógyulását biztosítják, ennek csúcsa pedig a robotasszisztált rehabilitációs laborok kialakítása. Mint fogalmazott, a kormány célja, hogy mind a négy orvosegyetemen ugyanaz a technológia, technika álljon a betegek és az őket ellátó orvosok, szakdolgozók rendelkezésére.

Sebestyén Andor, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának elnöke arról beszélt, hogy ezek az új, csúcstechnológiát képviselő eszközök lerövidíthetik a nem egyszer hosszadalmas rehabilitációs időt, növelik a terápia hatékonyságát, valamint nagy szerepük lesz a képzés, továbbképzés területén is, hiszen a hallgatók már a legmodernebb technológiával ismerkedhetnek meg.

Forrás:

hirado.hu

Fotó:

Kalmár Lajos

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!