Idén már 300 hallgató nyerheti el a rektori ösztöndíjat a PTE-n

2024. június 20.

Idén is meghirdeti hiánypótló, egyben egyedülálló kezdeményezését, a PTE rektori ösztöndíjat a Pécsi Tudományegyetem, melynek célja az intézmény elsőéves hallgatóinak anyagi támogatása. A pályázatra azok a hallgatók jelentkezhetnek, akik első helyen jelölték meg a pécsi egyetemet. Az elnyerhető támogatás minimum 150.000 forint/félév, 4 féléven keresztül, a pályázati kiírásban szereplő feltételek szerint.

Dr. Miseta Attila professzor, a PTE rektora az ösztöndíj kapcsán elmondta: „A korábbi 200-ról 300-ra emeltük a rektori ösztöndíjjal támogatható hallgatók számát. A pályázat nyertesei nemcsak komoly anyagi támogatásban részesülnek, de a kiváló oktatóknak köszönhetően minőségi képzést kapnak, és értékes diplomával is gazdagodhatnak”.

Pályázatot az nyújthat be, aki a Pécsi Tudományegyetem valamely képzését első helyen jelölte meg a 2024. évi általános vagy pótfelvételi eljárás során, és felvételt nyer a PTE által meghirdetett olyan nappali tagozatos, alap- vagy osztatlan képzésre, melyen a PTE-n korábban nem rendelkezett hallgatói jogviszonnyal. Az ösztöndíj elnyerésének feltétele, hogy a pályázó az adott karon elérje az átlagpontot a felvételi eljárás során.

Az ösztöndíj előnyeiről már számos, korábban sikerrel pályázó hallgató elmondta véleményét, megosztotta tapasztalatait. Ezeket az interjúkat itt és itt lehet elolvasni, illetve itt és itt lehet megtekinteni videón.

Forrás:

PTE

Fotó:

Csortos Szabolcs/PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!