„Ritmus a fotózásban és a hagyományban” - fotókiállítás az eszéki Kulturális Központban

2024. június 25.

Ritmus a fotózásban és a hagyományban” címmel június 20-án egy különleges fotókiállítás nyílt az eszéki Kulturális Központban, a Zene világnapja alkalmából. Dr. Szentpéteri József, a PTE ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézetének oktatója és a PTE hallgatói mutatták be alkotásaikat, illetve az azokhoz kapcsolódó fotográfiákat, amik a pécsi orvoskaron, a „Kreatív Kalandok – manuális készségfejlesztés” című tantárgy keretében készültek. A kurzusok egyik demonstrátora, Dávid Kinga is bemutatkozott a tárlaton, melynek célja a fotóművészet, a zene és a helyi kulturális hagyományok összefonódásának a szemléltetése, esztétikai élményben gazdag programot kínálva a látogatóknak.

A húsvéti tojások különleges kapcsolatot teremtenek a hagyományokkal, hiszen mindegyikük egy-egy helyi történetet vagy kulturális szokást idéz meg, általuk a látogatók mélyebb betekintést nyerhetnek az eszéki és pécsi régió gazdag kulturális örökségébe. A kiállításhoz különleges élményként járul hozzá Kelle Miklós rendező-operatőr folyamatosan vetített filmje is, ami a kurzus során készült és részleteiben mutatja be a diákok alkotófolyamatát” - nyilatkozta dr. Szentpéteri József, aki a megnyitón a tárlat jelentőségéről és a fotóművészet fontosságáról beszélt a hagyományok megőrzésében, a hallgatók pedig alkotásaik történetéről, inspirációikról meséltek.

Az eseményen több neves vendég is megjelent: helyi művészek, oktatók és kulturális szakemberek.

A tárlat a következő hetekben is látogatható, létrejöttében a PTE ÁOK, az eszéki Josip Juraj Strossmayer Tudományegyetem orvoskara, valamint a Szentágothai Szakkollégium segített.

Fotó:

dr. Szentpéteri József és Szentpéteri Boglárka 

Kapocsolódó galéria:

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!