Pécsi egészségügyi dolgozókat tüntettek ki Semmelweis-nap alkalmából

2024. június 28.

Semmelweis Ignác, az „anyák megmentője” 1818. július elsején született. Ez a nap a magyar egészségügy napja, amikor megemlékeznek az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájáról. A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának vezetése idén is kitüntetéseket adományozott azoknak a dolgozóinak, akik kiemelkedő munkájukkal, magas színvonalú tevékenységükkel a Klinikai Központnak jó hírnevet szereztek, az intézmény fejlődése, elismertsége érdekében elévülhetetlen érdemeik vannak. Az ünnepséget június 27-én tartották a pécsi orvoskar dr. Romhányi György aulájában.

A Semmelweis-napi ünnepségen a Klinikai Központ 30 klinikai betegellátó egységének és az elmúlt időszakban integrált négy városi intézményének - Harkányi Termál Rehabilitációs Kórház, Komlói Kórház, Mohácsi Kórház, Szigetvári Kórház - több mint 5000 munkatársa, valamint a területi védőnők közül összesen 112-en részesültek kitüntetésben.

Dr. Sebestyén Andor, a Klinikai Központ elnöke Pro Patiente díjat adományozott sok éven át végzett, kiemelkedő gyógyító, diagnosztikai, megelőző és innovációs tevékenységéért dr. Nyárády József professzornak, a Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika emeritus professzorának, dr. Kasza Gábornak, az Érsebészeti Klinika egyetemi adjunktusának és dr. Goják Ilonának, a Szívgyógyászati Klinika klinikai főorvosának.

Idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal köszöntötték a Klinikai Központ egyes klinikáinak és intézeteinek az előző Semmelweis-nap óta újonnan, vagy újra kinevezett vezetőit:

dr. Hadzsiev Kinga egyetemi docenst, az Orvosi Genetikai Intézet igazgatóját, dr. Jancsó Gábor egyetemi tanárt, az Érsebészeti Klinika igazgatóját, dr. Kádárné dr. Lengyel Zsuzsanna egyetemi docenst, a Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika igazgatóját, dr. Reuter Gábor egyetemi tanárt, az Orvosi Mikrobiológiai és Immunitástani Intézet igazgatóját, dr. Szanyi István egyetemi docenst, a Fül- Orr- Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Klinika igazgatóját, és dr. Tényi Tamás egyetemi tanárt, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika igazgatóját.

A Klinikai Központ elnöke Árpádházi Szent Erzsébet Emlékérmet adományozott Szabó Attilánénak, a Klinikai Központ Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika ápolásszakmai igazgató-helyettesének több mint három évtizeden át a betegellátás és az ápolástudomány területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért.

Árpádházi Szent Erzsébet Emlékoklevelet vehetett át Holler Emese, a Sebészeti Klinika osztályvezető ápolója, Kapuvári Csabáné, az Onkoterápiás Intézet szakápolója és Sándorfi Zoltánné, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet diplomás ápolója.

Elnöki Dicséretben a Klinikai Központ 105 munkatársa részesült gyógyító, ápoló, gyógyítást és ápolást segítő, továbbá az egészségügyi munkavégzést támogató áldozatos, magas színvonalú munkája elismeréseként.

Forrás:

univpecs.com

Fotó:

Csortos Szabolcs/PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!