Kaiserslauternben járt dr. Than Péter, a pécsi orvoskar Német Programbizottságának elnöke

2024. július 23.

Dr. Than Péter professzor, a pécsi orvoskar Német Programbizottságának elnöke július 18-án Kaiserslauternben járt, hogy az ottani partner, az „Ärzte für die Westpfalz” Egyesület meghívásának tegyen eleget. Meglátogatta a Westpfalz Klinikumot, találkozott dr. Karlheinz Seidl professzorral, a kórház orvosigazgatójával, az igazgatótanács vezetőivel, és felkereste az intézmény különböző egységeit is.

Az ösztöndíjprogram támogatóinak és az ösztöndíjasoknak szervezett vacsorán Than professzor a pécsi orvoskar nevében köszöntötte azt a tíz új hallgatót, akik szeptembertől a Rheinland Pfalzi ösztöndíjprogram keretén belül kezdik meg tanulmányaikat a karon. A fiatalok ezen az eseményen kapták kézhez a támogatásról szóló oklevelet is.

Than professzor a 2023 szeptembere óta a PTE ÁOK-n tanuló westpfalzi ösztöndíjasokkal is találkozott, bővítette az együttműködéseket a rendezvényen megjelent, a pécsi orvoskarral szoros kapcsolatban álló főorvosokkal és az „Ärzte für die Westpfalz” Egyesületért felelős politikai képviselőkkel, szponzorokkal, akikkel a jövőbeni tervekről is tárgyalt.

„Ismét meggyőződhettem a Westpfalz Klinikumban zajló, igen magas színvonalú oktató- és gyógyító munkáról, az ott dolgozó kollégák elhivatottságáról és karunk iránti lojalitásáról. Külföldi partnerünk a velünk való együttműködés eddigi eredményeit igen pozitívan értékelte. Biztos vagyok abban, hogy hatékony és elkötelezett tevékenységük az ösztöndíjprogramot sikeressé teszi, erősítve ezzel karunk német nyelvű képzését és nemzetközi reputációját. Az „Ärzte für die Westpfalz” Egyesülettel egyetértésben fontos feladatunknak tekintjük a hallgatók eredményes képzését, segítve ezzel a westpfalzi régió orvosi ellátottságát, egyúttal támogatva az európai alapokon nyugvó baráti és szakmai kapcsolatok létrejöttét” - összegezte a látogatás tapasztalatait dr. Than Péter professzor, a Német Programbizottság elnöke.

Fotó:

"Ärzte für die Westpfalz" Egyesület

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!