Megújult sportcsarnoknak, sportpályáknak örülhetnek a pécsi orvosisok és gyógyszerészek

2024. szeptember 18.

Felújított sportcsarnok és sportpályák fogadták a hallgatókat a 2024/2025-ös tanév kezdetekor: újjászülettek a PTE ÁOK Testnevelés- és Mozgásközpontjának kezelésében lévő termek, melyek egyszerre lettek szebbek, korszerűbbek és energiatakarékosabbak.

Dr. Karsai István, a Testnevelés- és Mozgásközpont igazgatója elmondta, a Jakabhegyi úton található sportcsarnok energetikai korszerűsítése már 2023-ban megkezdődött, mikor gázfűtésről távhőszolgáltatásra állt át a létesítmény. Ennek folytatása volt a nyáron lezajlott nyílászárócsere, mely az esztétikai és funkcionális megújulást is segítette. 2022-ben a homlokzat festésére és a bejárat akadálymentesítésére már sor került, az 1978-ban épült sportcsarnok nyílászárói viszont több helyen balesetveszélyessé is váltak, cseréjük mindenképpen szükségszerű volt.

„A Sörház épületében találhatók az egységünk által működtetett squash pályák, illetve a pályák előterében csoportos foglalkozások lebonyolítására alkalmas terület (jóga, gerinctorna, aerobic). A nyáron elvégzett felújítás alkalmával a létesítmény belső helyeségeinek festésére került sor, továbbá a pályák előterében lévő elhasználódott padlószőnyeget PVC borítás váltotta fel, amely jobban megfelel a higiéniai szempontoknak” – fogalmazott.

"Örvendetes tényként könyvelhetjük el, hogy a kar vezetése kiemelt figyelmet fordít a hallgatók és a dolgozók sportolási lehetőségének minél magasabb színvonalon történő biztosításara. A PTE összes karát tekintve, az ÁOK és GYTK polgárai kapják a legnagyobb támogatást ezen a területen” – tette hozzá az igazgató. Hangsúlyozta, a nyáron megvalósult felújítások nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a rendszeres testmozgás biztosítása és az egészséges életmódra történő nevelés az ügy jelentőségéhez méltó környezetben valósulhasson meg.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!