Dr. Csókay András idegsebész előadása

2017. március 27.

Dr. Csókay András Príma Primissima díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével kitüntetett idegsebész, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának idegsebészeti osztályvezető főorvosa Pécsett tart előadást az alábbi címmel: "Látni, amit mindenki lát, gondolni, amit senki sem gondolt" - Szent-Györgyi Albert.

Olyan kérdésekre keresi a választ, mint: hogyan legyünk kreatív, ötletgazdag gyógyítók, hogyan őrizzük ezt meg egész életünkben, hogyan kerüljük el a kiégést, és nem mellékesen, létezik-e az örök szerelem.

Az időpont: április 11-e, 18 óra, a helyszín az Entz Béla Oktatási Központ.

Kapcsolódó esemény

Csókay András 1975-től 1980-ig a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki karán tanult, majd szerzett diplomát 1980-ban. Pályáját mérnökként kezdte, majd 3 év múltával pályát módosított és 1983 és 1989 között a Semmelweis Orvosi Egyetemen tanult, ahol 1989-ben orvosi diplomát szerzett, majd 1994-ben idegsebész szakvizsgát tett. 1989-től az Országos Idegsebészeti Intézet munkatársa lett Budapesten, majd 1993-tól az Országos Baleseti Intézetben dolgozott. 2003 és 2007 között Szombathelyen élt és a Markusovszky kórház Idegsebészetén dolgozott. 2007-ben visszaköltözött Budapestre és 2009-ig a Szent János kórház Idegsebészeti osztályán vállalt munkát. 2010-től a Miskolc Megyei kórház Idegsebészetének munkatársa lett.

2013. augusztus elsejétől a Honvéd kórházban folytatta pályafutását, – mint a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ idegsebészeti osztályának vezető főorvosa, – ahová magával hozta az általa kifejlesztett két innovációs műtéti technikát is, nevezetesen az agyi érvarrást és az új tumorkezelési technikát.

Csókay Andrást 1998-ban tette ismertté az általa kifejlesztett éralagút-technika, amely egy új módszer a súlyos traumás agyduzzadás kezelésére, egy új fejlesztés a koponya-térnyerési technikák műtéti megoldásait illetően. Az éralagút-technika lényege, hogy a koponyatető eltávolítása után az ereket egy alagúttal védik meg az elzáródástól.