Nemzetközi Est - március 9.

2019. február 28.

Március 9-én rendezi az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat a Nemzetközi Estet, amire több, mint 3500 vendéget várnak.

A Zsolnay terem színpadán megcsodálhatjuk majd a gyönyörű nemzeti viseleteket, részesei lehetünk a Pécsi Tudományegyetem első multikulturális receptkönyv bemutatójának, meghallgathatjuk 10 nemzet zenei műsorát, 20 nemzet asztalánál kóstolhatunk a hallgatók által készített finomságokból, a PMS színpadon pedig saját zenészeik nyújtanak ismét igazi koncertélményt. Rendhagyó módon ez a rendezvény ad otthont az Általános Orvostudományi Kar angol és német programján végzett Alumni hallgatók találkozójának is.

Az idei év mottója: " Go Green. Think globally. Act locally." A hallgatók hisznek abban, hogy helyi szinten meg kell tenni minden tőlük telhetőt a környezetvédelem érdekében. A műanyag szívószálakat száműzik a rendezvényről, az egyszer használatos műanyag poharak helyett pedig növényi alapú, biológiailag lebomló, valamint többször használatos fesztiválpoharakból fogyaszthatják a vendégek italaikat.

A rendezvény célja kettős. Elsősorban azt mutatják meg a hallgatók, hogy milyen sokfélék és sokszínűek, mi jellemző kultúráikra, legyen az a ruhájuk, ételeik, a zenéjük, vagy a táncaik. Hívószavaik a multikulturalizmus, a békés egymás mellett élés, egymás kultúrájának megismerése és elfogadása. Céljuk továbbá a jótékonykodás. Az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat döntése nyomán idén is a klinikák, az intézetek, valamint a nehéz sorsú gyermekeket és családjaikat segítő szervezetek számíthatnak támogatásra.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!