Doktorrá avatás ünnepsége

2019. július 1.

Orvostudományi Karunk 147 jelöltet az orvostudományi szigorlatokon képesített, így a jelöltek doktorrá avatandókká váltak. A június 29-én rendezett ünnepélyes ceremónián az eskütétel után elhangzott, hogy a dékáni vezetés döntése értelmében az idei tanévtől kezdődően a „summa cum laude“ minősítéssel végző hallgatók az orvoskar címerével díszített, 14 karátos arany Erzsébet-gyűrűt kapnak kiemelkedő tanulmányi eredményük elismeréséül. A legjelesebbek a diplomájuk mellé ezt a jutalmat is átvehették.

Karunk idén ismét meghirdette a Mestyán Gyula díjat, amire - Dr. Mestyán Gyula gyermekgyógyász professzor emlékére - a kiemelkedő TDK munkát felmutató, végzős hallgatók pályázhattak. A Tudományos Diákköri Tanács döntése alapján ebben az évben Környei Bálint Soma nyerte el a díjat.

Több éves kimagasló klinikai demonstrátori tevékenységéért oklevélben részesült dr. Szijártó Balázs.

Hagyományteremtő céllal a tavalyi évben adták át először a Hallgatói Önkormányzat által alapított különdíjat, a Pro Communitate Díjat, ami azt a hallgatót illeti meg, aki önzetlenül, töretlen lelkesedéssel építette a közösséget, és sokat tett az oktatásfejlesztés területén. Az elismerést egy újonnan felavatott orvos, Dr. Csaba Gergely József kapta.

A Pro Scientia Aranyérem Odaítélő Bizottságának döntése alapján karunk három pályázója: Fülöp Barbara, Környei Bálint Soma és Ujvári Balázs Pro Sciencia Aranyérem kitüntetésben részesült.

Mestertanár Aranyérem kitüntetést kapott Dr. Faludi Réka, a Szívgyógyászati Klinika egyetemi docense a kari, szakterületi tudományos tehetséggondozás területén elért eredményei alapján.

Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!