Orvosok és ápolók kaptak kitüntetést a Semmelweis Nap alkalmából

2020. július 1.

Áldozatos, a járványhelyzet alatt is töretlen, magas színvonalú munkáját köszönte meg a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának vezetése több mint 80 munkatársának, akik a Semmelweis Nap alkalmából, június 30-án vehettek át elismeréseket a Palatinus Hotel Bartók termében.

„A PTE Klinikai Központjában naponta több mint 6000 főt kezelnek a járóbeteg ellátásban, a fekvőbeteg ellátásban pedig naponta 1000-1200 személy gyógyítása történik. Ez hatalmas szám. Ma itt vannak azok a dolgozók, akik egymás mellett, egymást kiegészítve dolgoznak az év minden napján” – mondta az ünnepségen dr. Sebestyén Andor professzor, a Klinikai Központ elnöke.

“Megindító volt, ahogyan a COVID-helyzetre a dolgozók reagáltak, empátiával és maximális szaktudással álltak hozzá. Büszkék lehetünk rájuk! Megtapasztalhattuk, hogy helyt tudtunk állni egy járvány közepén is. Respektáljuk és segítsük egymást a legnehezebb időkben is!” - hangsúlyozta beszédében dr. Betlehem József professzor, a PTE rektorhelyettese.

“A Semmelweisi elveket - mivel vakcinánk, gyógyszerünk pillanatnyilag még nincs - tudtuk egyedül szem előtt tartani. A kormány időben meghozott döntései mellett a legnagyobb szerepe az egészségügyi dolgozók munkájának volt abban, hogy relatíve enyhe lefolyású maradt a járvány Magyarországon” - mondta dr. Kollár Lajos professzor, miniszteri főtanácsadó, aki utalt arra is: megindult az egészségügy átalakítása, és a következő két évben ebből várhatóan már látványos változásokat fogunk észlelni.

A Klinikai Központ 31 szervezeti egységében több mint 3500 munkatárs közül 81 fő részesült különböző kitüntetésekben.

Az Emberi Erőforrások Minisztere Elismerő Oklevelét adta át dr. Kollár Lajos miniszteri főtanácsadó a PTE Klinikai Központja Sürgősségi Stroke Munkacsoportjának, a PTE Klinikai Központja Sürgősségi Orvostani Tanszéke és Sürgősségi Betegellátó Osztálya szakdolgozói közösségének, továbbá dr. Kocsis Bélának, aki az Orvosi Mikrobiológiai és Immunitástani Intézet egyetemi docense és a Regionális Kutatásetikai Bizottság titkára, Richterné Radóczy Csillának, a Klinikai Központ Elnöki Hivatala igazgatási ügyintézőjének, és Jenei Zoltánnak, az egyetem leköszönő kancellárjának.

Dr. Sebestyén Andor, a Klinikai Központ elnöke Pro Patiente díjat adományozott sok éven át végzett, kiemelkedő gyógyító, diagnosztikai, megelőző és innovációs tevékenységéért dr. Mezősi Emese professzor asszonynak, az I. sz. Belgyógyászati Klinika általános igazgatóhelyettesének, dr. Arany Antalnak, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika klinikai főorvosának, és dr. Illényi Lászlónak, a Sebészeti Klinika egyetemi docensének.

A PTE Klinikai Központjának elnöke Árpádházi Szent Erzsébet Emlékérmet adományozott Románné Csörnyei Orsolyának, a Klinikai Központ Idegsebészeti Klinikája ápolásszakmai igazgató helyettesének a több mint három évtizeden át a betegellátás és az ápolástudomány területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért.

Elismerést vehetett át dr. Melegh Béla professzor, az Orvosi Genetikai Intézet leköszönő vezetője, több évtizedes munkássága elismeréseként.

Elnöki Dicséretben 72 klinikai munkatárs részesült gyógyító, ápoló, gyógyítást és ápolást segítő, továbbá az egészségügyi munkavégzést támogató áldozatos, magas színvonalú munkája elismeréseként.

Forrás:

PTE

Fotó:

UnivPecs

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!