4. Belgyógyászati propedeutika workshop

2020. október 9.

2020. szeptember 26-án, immár negyedik alkalommal került sor a „Belgyógyászati propedeutika“ workshopra, aminek karunk MediSkillsLab-je, Szimulációs Oktatási Központja adott otthont.

Összesen 18 harmadéves hallgató vett részt rajta, akik lehetőséget kaptak képességeik fejlesztésére, és rutint szerezhettek a fizikális vizsgálat kivitelezésében.

Minden csoportban 3 hallgató és egy demonstrátor dolgozott, így barátságos, már-már családias hangulatban zajlott a program. A csoportokon belül a hallgatók egymáson gyakorolták a vizsgálatokat, így megtapasztalhatták, hogy milyen a páciens szerepében lenni.

A foglalkozás fő mottója a „Gyakorlás, gyakorlás … és még több gyakorlás“ volt, de a workshop lehetőséget adott az elméleti ismeretanyag átadására és az elméleti kérdések megválaszolására is.

A program 6 órája alatt - egy rövidebb elméleti bevezető után - a demonstrátorok bemutatták az egyes régiókat az IPPAF-séma (megtekintés-tapintás-kopogtatás-hallgatózás) szerint, a fej-nyak régiótól a hasi régión keresztül egészen a végtagokig.

A rendezvény végén kiváló minősítéssel értékelték a tanulók a demonstrátorok munkáját. Jelentős igény mutatkozott a jövőben hasonló workshopok szervezésére, akár több alkalommal is egy szemeszter során. Nagy örömöt jelentett, hogy a járványhelyzet miatti szigorítások ellenére  a hallgatóknak lehetőségük nyílt a fizikális vizsgálat gyakorlására és elsajátítására.

Szeretnénk köszönetet mondani minden résztvevőnek, demonstrátornak, szervezőnek, a Demonstrátori Diákkör vezetőségének és a MediSkillsLab munkatársainak a közreműködésért, illetve az előkészületekért!

 

Marika Felber

demonstrátor hallgató, szervező

 

Tovább a galériára:

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!