Az EGSC egymillió forintos adománya a Gyermekgyógyászati Klinikának

2020. november 10.

Az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat (EGSC) büszkén tudatja, hogy az 2019-es Nemzetközi Esten összegyűlt adományokból egymillió forintos összeget tudott felajánlani a Gyermekgyógyászati ​​Klinikának új orvosi felszerelések vásárlásához. A képen (balról jobbra) Louisa Larson, az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat német elnöke, Laith Musharbash, az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat titkára, dr. Rózsai Barnabás, a Gyermekgyógyászati Klinika ​​Intenzív osztályának vezetője, és a vadonatúj, nagy áramlást biztosító orrkanül rendszer.

Dr. Rózsai Barnabás köszönetét fejezte ki a klinika nevében, és elmondta: „A nagy áramlást biztosító orrkanül rendszer (HFNC) melegített és párásított oxigént használ nagy áramlási sebességgel, és nagyobb, mint egy szokásos orrkanül. Segíthet a súlyos vagy mérsékelt asztmában, valamint a bronchiolitisben szenvedő gyermekeknél. Minden kanülnek szorosan illeszkednie kell a páciens orrába, és meg kell akadályozni a kanül körüli szobalevegő beszivárgását. A HFNC során melegített (37°C-ig), párásított oxigénnel dúsított levegőt állít elő a rendszer (100% -ig), ami csökkentheti a légutak gyulladását, fenntarthatja a mucociliáris funkciót, javíthatja a nyálkahártya tisztulását. Sok esetben a nagy oxigénáramlás segíthet elkerülni az intubációt és a gépi lélegeztetést. A betegek számára nagyon kényelmes megoldás. Nagyon köszönjük az EGSC-nek, hogy támogatták a készülék megvásárlását. ”

Mindig öröm látni, hogy az adományok hogyan járulnak hozzá a betegellátás és az egyetemi oktatás javításához. Az EGSC köszönetet mond mindazoknak a hallgatóknak és a közösség tagjainak, akik részt vettek a korábbi Nemzetközi Esteken, mert nélkülük mindez nem lett volna lehetséges.

Az EGSC a Nemzetközi Estek bevételéből minden évben adományozhat olyan jótékonysági szervezeteknek, mint a Pécsi Jótékony Nőegylet, a Pécsi Lion’s Klub, a Pécsi Közösségi Alapítvány, valamint a különböző egyetemi tanszékek és klinikák.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!