Információk a COVID-19 oltásra való jelentkezésről (közzétéve 2021. január 19-én)

2021. január 19.

Kedves Hallgatók,

Folyamatosan szervezzük az újabb időpontokat az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező PTE ÁOK hallgatók számára a COVID-19 mRNS vakcina (Pfizer/BioNTech) oltás ingyenes és önkéntes beadására.

Az épp aktuálisan elérhető időpontokra jelentkezni a következő linken lehet, minden esetben az új oltási nap(ok) közzétételét követő nap 14 óráig.

Az oltás helyszíne: 7623 Pécs, Rét utca 2. Rehabilitációs Központ földszint.

Tisztelettel megkérünk mindenkit, hogy az oltás beadására való időpont foglalás kapcsán felelősségteljesen járjanak el, és mindenki csak egy időpontot foglaljon. Kérjük továbbá, hogy a lefoglalt időpont előtt jelenjenek meg az oltás helyszínén, ugyanis a nem megjelenés és a hallgatói visszalépések mások elől veszik el a védőoltás lehetőségét. A hallgatói jelentkezések minden esetben validálásra kerülnek, és a nem aktív státuszú ÁOK hallgatók időpont foglalását töröljük.

A jelentkezési felületen regisztrált időpont az oltóanyag első beadására vonatkozik, majd ezt követően szükség van a vakcina ismételt beadására annak érdekében, hogy a védettség kialakuljon. Erre az első oltástól számított 21. napon kerül sor, melyre a pontos időpontot az oltóhelyen fogják megkapni.

Amennyiben valamilyen előre nem látható (kizárólag vis maior) okból kifolyólag szeretnék módosítani, vagy törölni az oltás időpontját, esetleg többszörös foglalás miatt időpontot egyeztetni, úgy az erre vonatkozó igényeket a korábban közölt telefonszám helyett minden esetben a lemondas.vakcina@pte.hu e-mail címen írásban jelezzék a név, EHA/Neptun kód és a lefoglalt időpont megadásával. Az e-mailek feldolgozása folyamatosan történik.

Az oltásra jogosultaknak hozzájárulási, valamint járványügyi írásos nyilatkozatot kell tenni, amelyet az oltás helyszínén kell leadni. Kérjük, hogy az előre kitöltött nyomtatványokat vigyék magukkal az oltásra jelentkezők (nemzetközi hallgatók az útlevelüket is vigyék magukkal). Dátumként az oltás napjának kell szerepelnie a nyilatkozaton. A szükséges nyomtatványok (Hozzájáruló nyilatkozat, Járványügyi nyilatkozat) letölthetőek itt.

Az oltás felvételére a magyar hallgatók esetében az a TAJ számot (a nemzetközi hallgatók esetében a TAJ szám helyett az EHA/NEPTUN kódot)  kérjük megadni az időpont foglalásakor. Az oltásra minden olyan 18 év feletti PTE ÁOK hallgató jogosult, akinél az elmúlt 3 hónapban nem igazolódott a COVID-19 fertőzés (függetlenül attól, hogy volt-e tünetekkel járó megbetegedése). Jogosult az oltásra az is, aki a tavaszi hullámban SARS CoV-2 fertőzésen átesett. Azon hallgatók, akik az eddigiekben vagy most is részt vesznek önkéntesként tevékenységben, azok kérjük, hogy oltásra való igényüket az EHÖK felé jelezzék.

Az aktuálisan elérhető oltási időpontokat minden esetben frissítjük a fenti linken, illetve a Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Irodákon keresztül kiküldjük e-mailben is hallgatóink számára.

Üdvözlettel,

PTE ÁOK Hallgatói Szolgáltató Osztály

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!