Tavasszal megkezdődhet az orvoskar új elméleti tömbjének műszaki átadása

2021. február 6.

Tavasszal megkezdődhet a PTE Általános Orvostudományi Kar új elméleti tömbjének műszaki átadása, nyárra pedig megkaphatja a használatbavételi engedélyt a Modern Városok Program keretében épülő létesítmény.

Az épület 2017 novembere óta készül, ekkor került sor a kivitelezővel történő szerződéskötésre, melyet követően át is adták a munkaterületet. A 2020-as átadást a koronavírus-járvány ellehetetlenítette. Ősszel azonban egy kormányhatározat az eddig megállapított költségvetési támogatáson felül további 5,7 milliárd forintot irányzott elő a PTE-nek. 

A többlettámogatás olyan műszaki tartalmak beépítését teszi lehetővé, amelyek korábban nem férhettek volna bele a költségvetésbe. Az új elméleti tömb mind informatikailag, mind pedig a hang- és vizuáltechnológia szempontjából a 21. század elvárásainak megfelelő lesz, a hallgatók és az oktatók ultramodern körülmények között vehetnek részt majd a képzésekben.

A többlettámogatás biztosította a fedezetet a parkoló kialakításához a kampusz keleti oldalán, ennek tervezése már megkezdődött, kivitelezése várhatóan 2022 végén fejeződhet be.

A parkolóval kapcsolatos munkálatok az új elméleti tömb átadását nem hátráltatják. A több mint 15 ezer négyzetméteres épület műszaki átadása 2021 tavaszán kezdődhet meg, a használatbavételi engedély idén nyárra születhet meg.

Idén megtörténhet az orvoskarral szemben épülő Fogászati Elméleti Tömb átadás-átvétele is. Ezen épülettel kapcsolatos vállalkozói szerződést 2020 tavaszán írta alá az egyetem, a kivitelezés ideje 18 hónap a munkaterület átadásától. Amennyiben minden a tervek szerint alakul, még 2021-ben megkaphatja az egyetem a használatbavételi engedélyt.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!