Június 26-án pótolják a pandémia miatt elmaradt orvosavatást a pécsi orvoskaron

2021. június 17.

Június 26-án rendezi meg a PTE Általános Orvostudományi Kara a tavalyi évben végzett hallgatóik avatását, melyet anno meghiúsított a világjárvány.

A Dékáni Hivatal tájékoztatása szerint az ünnepséget hagyományos forgatókönyv mentén bonyolítják le, a 2020-at megelőző évekhez hasonlóan a ceremónia az ifjú doktorok közös eskütételét sem fogja nélkülözni. Az orvoskar meglepetésekkel is készül a tavaly végzettek számára, hogy pontosan mivel, arra csak az avatón derül majd fény.

Az ünnepséget a koronavírus-járvány kedvező alakulása teszi lehetővé, ugyanakkor így is eleget kell tenni bizonyos járványügyi intézkedéseknek. Az avatandók védettségi igazolvány nélkül vehetnek részt az ünnepségen, és fejenként maximum 6 vendéget hozhatnak.

A védettségi igazolvánnyal rendelkező hozzátartozók az új elméleti tömb két nagy előadójában követhetik az avatót. Azok számára, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, a campus déli parkjában állítanak fel egy sátrat, ők innen, kivetítőn követhetik a történéseket.

Azon fiatal orvosok, akik még nem jelezték részvételi szándékukat az ünnepségen, június 18-ig még megtehetik a dekani.hivatal@aok.pte.hu email-címen.

További avatási ceremóniák (az idei évben végzettek számára)

  • 2021. július 3., 10:00 - általános orvos, magyar képzésben végzettek avatása
  • 2021. július 3., 14:00 - általános orvos, külföldi hallgatók avatása
  • 2021. július 10., 10:00 - fogorvos és biotechnológus avatás
  • 2021. július 10., 13:00 - gyógyszerészek avatása