Keep Active: 50 ezer forintos ajándékutalványt ért az otthoni mozgás

2021. június 23.

Keep Active! néven online programsorozatot hirdetett a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Testnevelés- és Mozgásközpontja, hogy felhívja a figyelmet a pandémia idején erősen korlátok közé szorult, ugyanakkor egészségünk szempontjából nélkülözhetetlen mozgás fontosságára. A tavaszi szemeszterben zajló verseny fődíját június 22-én adták át az orvoskar új parkjában.

A Keep Active! online programsorozat a PTE ÁOK Testnevelés- és Mozgásközpontjának kezdeményezése nyomán született, célja a hallgatók és az egyetemi polgárok rendszeres testmozgásra történő buzdítása, az egészséges életmód promotálása volt. Ennek keretében olyan, maximum egyperces videómontázsokat vártak a jelentkezőktől, melyen otthoni vagy szabadtéri sportolás közben láthatók, mutatván, hogy a járványhelyzet sem lehet akadálya a testmozgásnak.

- A kezdeményezés keretében számos videót kaptunk. Voltak, akik házi pingpongbajnokságot szerveztek a családnak, más kocogását, lovaglását, túrázását örökítette meg, egy angol programos hallgatónk pedig egy rendkívül látványos legyezős táncot mutatott be a főépület aulájában - mondta el Kovács Zsófia, a PTE ÁOK Testnevelés- és Mozgásközpontjának tanársegédje. 

A beküldők között kéthetente kisorsoltak egy PTE-s ajándékcsomagot, zárásként pedig a május 30-ig beérkezett videók készítői között egy 50 ezer forintos sportszervásárlási utalvány talált gazdára. A szerencsés nyertes Kacz Kornélia Réka volt, aki hét videót küldött be a félév során.  A hallgató az utalványt és a hozzá járó oklevelet június 22-én, az orvoskari campus újonnan kialakított parkjában vehette át dr. Nyitrai Miklós dékántól, valamint dr. Karsai Istvántól, a PTE ÁOK Testnevelés- és Mozgásközpontjának intézetigazgatójától.

- A mögöttünk álló időszak rengeteg kihívással járt a közösségépítés terén. A Keep Active! kezdeményezés egy másik szintre emelte a sportot: szebbé, jobbá teszi a közösséget, melyben dolgozunk, ahol szeretnénk megvalósítani a céljainkat - fogalmazott dr. Nyitrai Miklós. - Meggyőződésem, hogy az elkövetkezendő időszakban, a felsőoktatásban és az élet többi területén is ezeknek a közösségeknek az összetartása és alkotóképessége lesz, ami meghatározza, mely közösség, mely egyetem válik kiváló egységgé.

A dékán megköszönte a hallgatóknak a részvételt, a kollégáknak pedig a projektbe fektetett munkát. Mint fogalmazott, bízik benne, hogy nem tér vissza az az időszak, hogy ilyen megoldásokra kényszerüljünk, de ha mégis, akkor látjuk, hogy van megoldás.

A Keep Active! díjátadójáról az Univ TV készített helyszíni riportot:

A fotók forrása:

Kalmár Lajos

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!