Szeptember végén jön a Medikus Kupa, a pécsi orvosisokért is szoríthatunk

2021. augusztus 18.

Örömünnep lesz a sportos orvostanhallgatók számára szeptember utolsó hétvégéje: Szegeden rendezik meg a soron következő Medikus Kupát, melyen a pécsi orvosisok is képviseltetik magukat.

A nagy múltú Medikus Kupát 1972 óta rendezik meg minden évben, a helyszín évről évre vándorol a négy orvosképző - a DE ÁOK, a PTE ÁOK, a SZTE ÁOK, valamint a Semmelweis Egyetem - városa között. A hallgatók női-férfi kézilabda, kosárlabda, röplabda, vizilabda és férfi kispályás labdarúgás sportágakban küzdenek egy hétvégén át a társegyetemek sportolóival. 

Pécs utoljára 2017-ben adott otthont a kupának, ahol a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának csapatai öt aranyérmet, egy ezüstérmet és két bronzérmet szereztek. Az utolsó, sorrendben a 47. Medikus Kupát 2019-ben rendezték Debrecenben. 

A 48. megmérettetést, a 2020-ast, melynek Szeged adott volna otthont, a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani, így azt idén szeptember 25-26-án tartják meg a Tisza-parti városban. Az idei Medikus Kupán versenyezhetnek a 2019-ben végzett hallgatók is.

A PTE ÁOK Testnevelés- és Mozgásközpont oldalán foglaltak szerint a Medikus Kupának komoly hagyományai vannak, az utóbbi tíz évben pedig rendkívüli népszerűségnek örvend a versenyzők, az őket biztató szurkolók és az egyetemek vezetőinek körében egyaránt. A megmérettetésen díjazzák a női és férfi csapatokat, illetve az egyetemek összesített eredményét is. Emellett minden sportágban különdíjakat osztanak a legjobb, legeredményesebb sportolóknak.

A kupa mára jóval több pusztán nagy szabású, orvosképzők közötti sportversenynél: rengeteg hallgatót mozgat meg, akik a mérkőzések után különböző kulturális eseményeken, előadásokon, koncerteken kapcsolódhatnak ki.

A 2021-es Medikus Kupáról további részletek ide kattintva olvashatók: https://aok.pte.hu/hu/egyseg/190/index/almenu/683

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!