Nyolcvannál több leendő elsőéves vett részt a pécsi orvoskar angol és német nyelvű előkészítő kurzusain

2021. augusztus 26.

Augusztus 19-cel zárultak a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar háromhetes, a tanévkezdést megelőző angol és német előkészítő kurzusai, ahol a leendő elsőévesek frissíthették fel tudásukat a természettudományos tantárgyakból.

A nemzetközi hallgatóknak szóló kurzusok olyan leendő elsősöknek szólnak, akik például nem idén érettségiztek, és eltelt már egy-két év, mióta kémiát, biológiát és fizikát tanultak.

Vannak olyan felvettek is, akiknek az előkészítő teljesítése kötelező, akiknek a tudásuk éppen elég volt a felvételhez, azonban alaposabb, mélyebb alaptudásra van szükségük még tanulmányaik megkezdése előtt, hogy eredményesen teljesítsenek a vizsgákon. Esetükben a beiratkozás egyik feltétele a kurzus sikeres teljesítése.

Az idei előkészítő kurzus mindkét programon július 30. és augusztus 19. között zajlott valós idejű online formában, napi 8 órában, heti öt napon, összesen 120 órában. Az órákat az Orvosi Biológiai, a Biokémiai és Orvosi Kémiai és a Biofizikai Intézetek oktatói tartották.

A német előkészítőt idén már harmadik alkalommal rendezték meg, a résztvevők száma minden évben 20-25 között volt.

Az angol programhoz kapcsolódóan már jóval régebb óta fut a kurzus. Idén 63 fő vett részt rajta, közülük 17 leendő elsőéves jelentkezett rá opcionálisan, és a többieknek kötelező kritérium volt. Tavaly 13 hallgató jelentkezett az előkészítőre, ők szabadon választották a foglalkozást. 2019-ben 50 gólya (fakultatívan, illetve kötelezően teljesítendő módon egyaránt) tudása mélyült a háromhetes, akkor még személyes jelenlét mellett megtartott kurzuson.

Fotó:

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!