Neuronok fényjátékával hívogat a pécsi orvoskar a Zsolnay Fényfesztivál helyszíneként

2021. szeptember 22.

A Koros Design fényinstallációja díszíti majd szeptember 30. és október 2. között a PTE Általános Orvostudományi Kar újonnan átadott, ultramodern elméleti tömbjét, mely idén a Zsolnay Fényfesztivál egyik állomáshelye lesz.

Amint arról korábban hírt adtunk, a pécsi Zsolnay Fényfesztivál Közel 150 programmal, köztük az országban sehol máshol nem tapasztalható, lélegzetelállító látványosságokkal kápráztatja el a baranyai megyeszékhelyen élőket, illetve az idelátogatókat.

Az ország első és egyetlen fényfesztiválja során Pécs huszonhárom helyszínén lesznek láthatók szemkápráztató fényfestések és fényinstallációk, ezeket a Fény Útját bejárva csodálhatjuk meg. Az útvonal 22 állomása a pécsi belvárosban lesz, a huszonharmadik helyszínként pedig, a fényfesztivál történetében először, a pécsi orvoskart lesz érdemes felkeresnünk.

Itt, a szeptember első hétvégéjén átadott 12 ezer négyzetméteres elméleti tömb tőszomszédságában a nemzetközileg elismert Koros Design grandiózus fényinstallációja lesz látható. A fényfesztivál honlapja szerint az alkotás a neuronhálózatok és azok kapcsolatára reflektál felnagyított idegsejtek megjelenítésével.

A hatszor hat méteres kockaszerkezetbe feszített, felfújt textil elemek közé lépve a látogatók maguk is közvetlen kapcsolatba léphetnek az óriási neuronokkal. A fényszobor az új épület előtti téren lesz megtekinthető.

A Koros Desgin honlapján írtak szerint az A.N.N. (Artificial Neural Network) nevet viselő installáció fényvarázsa az idegsejtek közötti információáramlást reprezentálja. A hálózatot a 2018-as amszterdami fényfesztiválon is bemutatták.

A Zsolnay Fényfesztiváról, a programokról és a Fény Útja további állomásairól a rendezvény honlapján találni további információkat: www.zsolnayfenyfesztival.hu

Fotó:

Korosdesign.com

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!