Legyen az év honlapja a pécsi orvoskar megújult weboldala!

2021. november 10.

Rangos megmérettetésre delegálta a pécsi orvoskar honlapját karunk Digitális Marketing Irodája: az orvosképző megújult weboldalát "Az Év Honlapja 2021" marketing-kommunikációs pályázata keretében vizsgálja majd a szakmai zsűri, valamint közönségszavazatokkal is lehet segíteni a pályamunkákat.

Az Év Honlapja pályázat a Magyar Marketing Szövetség Internet Tagozatának non-profit szakmai pályázata, melyen minden évben a legjobb magyar nyelvű vagy magyar cég által fejlesztett honlapokat és egyéb digitális marketing megoldásokat ismerik el. A beérkezett pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el, emellett közönségszavazás is fut, ahol a számunkra szimpatikus weboldalra szavazhatunk.

A rangos pályázatra a PTE ÁOK Marketing és Kommunikációs Osztály Digitális Marketing Irodája delegálta a pécsi orvosképző hatalmas megújuláson átesett weboldalát az oktatás kategóriában.

Karunk több, mint egy éve döntött úgy, hogy vizuálisan egységesíti és új, korszerűbb webes motorral látja el online portálját, amely közel egymillió látogatót fogad évente, ha a felvételi és klinikai oldalakat is hozzátesszük, akkor ennél sokkal többet. Ez egy tematikusan viszonylag behatárolt területű honlapnál igen jelentős forgalomnak számít, ráadásul jelentős része nemzetközi területről érkezik.

Egy ekkora website üzemeltetés közben történő cseréje komoly kihívást jelentett, hiszen az alapelvárást, az egész éves, szünet nélküli működést szem előtt tartva minden fejlesztési munkát úgy kellett elvégezni, hogy az közben ne okozzon fennakadást. Elsőként meg kellett határozni a honlapot használó csoportok igényeit, és olyan, kompromisszumnak nem tűnő megoldást kellett találni, ami egyszerre szolgálta a jó hírnév, a bizalomépítés, a tájékoztatás, eligazítás, támogatás és számtalan szolgáltatás sokszor változó igényeit.

Az ÁOK kari honlapja és a hozzá szorosan kapcsolódó felvételi, intézeti, adminisztratív, klinikai, hallgatói és egyéb projekt website-ok egy közel 200 microsite-ból álló rendszert alkotnak, amelynek tervezését, kivitelezését és összehangolását egy teljes évig végezte egy marketingesből, grafikusból, oktatóból, fejlesztő programozóból és tartalomért felelős munkatársakból álló szakmai stáb. Ők kutatták, tervezték, fejlesztették és ellenőrizték a portálrendszer működését, és igyekeztek a szerteágazó igényrendszer minden egyes elemét lefedni.

Munkájuk gyümölcseként egy vizuálisan és technikailag is egységes, ugyanakkor komplex szolgáltatásokat nyújtó, nemzetközi mércével nézve is minőségi irányt képviselő honlapnak lettünk a gazdái, amit szakmai kíváncsiságból, ugyanakkor egy kis promóciós céllal is megmérettetünk ezen a rangos eseményen. Büszkén mutatjuk azt a formát, mely első benyomásként fogadja ma látogatóinkat, köztük felvételizőket, kutatókat, befektetőket vagy éppen versenytársainkat. Ez az az online tér, ahol hallgatóink, oktatóink, kutatóink és más munkatársaink nap mint nap tájékozódnak, dolgoznak és követik a kar eseményeit.

Használjátok bizalommal a grandiózus munka gyümölcsét, alkossatok róla véleményt és osszátok meg építő kritikáitokat velük, hogy a honlap még jobban szolgálhassa a felhasználói igényeket. Az orvoskar honlapját a közönségszavazás szekciónál támogathatod.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!